Κεντρική Γυναίκες Ολυμπιακός: Στη Γαλλία κυνηγώντας μεγάλη ανατροπή [vid]

Ολυμπιακός: Στη Γαλλία κυνηγώντας μεγάλη ανατροπή [vid]

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός διανύει μια από τις πιο άτυχες και συνάμα ιστορικές περιόδους στη σύντομη ιστορία του τμήματος μπάσκετ γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» ανάμεσα αναβολές για την Α1 Γυναικών έπαιξαν κόντρα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του Eurocup γυναικών. Η Μπουρζ είναι στις πρώτες θέσεις του ranking της διοργάνωσης. Έχει 4 ευρωλίγκες γυναικών και 1 Eurocup γυναικών.

Οι Πειραιώτισσες έχουν κάνει ήδη καλή πορεία στην Ευρώπη, αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι για πρώτη φορά φτάνουν στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Η φάση των «8» έχει σίγουρα όλα τα μεγάλα ονόματα του Eurocup γυναικών, αλλά και τα κορίτσια του Ζίμπαρτς, που κατάφεραν να μπουν «στη μύτη» των μεγάλων.

Στο πρώτο παιχνίδι η Μπουρζ έδειξε ότι είναι μια πλήρης ομάδα. Εκμεταλλεύτηκε τα κενά διαστήματα και τις χαμένες επιθέσεις των γηπεδούχων και επικράτησε μέσα στο ΣΕΦ με 60-73. Έτσι το έργο που έχει ο Ολυμπιακός γίνεται ακόμα δυσκολότερο. Ουσιαστικά σε μια γεμάτη έδρα, όπου το μπάσκετ γυναικών αναδεικνύεται σαν ένα όμορφο γεγονός καλείται να ανατρέψει διαφορά 13 πόντων. Σίγουρα η βοηθός του Ζίμπαρτς και άλλοτε παίκτρια της Μπουρζ έχει πολλά να θυμάται από το τρίχρονο πέρασμά της εκεί.

Το έργο δύσκολο του Ολυμπιακού είναι πολύ δύσκολο. Αξίζει να αναφέρουμε και το γεγονός ότι  την Κυριακή δεν έγινε το ντέρμπι της Λεωφόρου. Έτσι μια ακόμα αναβολή βρήκε τις «ερυθρόλευκες» που έχουν να αγωνιστούν με φουλ υποχρεώσεις από το Νοέμβριο!

Το τί πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι γνωστό. Παρά το γεγονός ότι επιστρέφουν τα δυο play maker της Μπουρζ, Ντουσέ και Έλντεμπρινκ, πρέπει να πιέσει, να βγάλει τρομερή ένταση και να έχει το νου του στην άμυνα. Ακόμα, είναι κρίσιμο να μικρύνει το κενό του διάστημα. Η γαλλική ομάδα είναι τρομερή στο transition παιχνίδι και παίρνει εύκολους πόντους από τα λάθη των αντιπάλων.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο γήπεδο Prado της Μπουρζ. Θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το επίσημο κανάλι της FIBA στο YouTube.

Εδώ μπορείτε να δείτε το Μπουρζ – Ολυμπιακός

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Η Όλγα και η Πέλυ οδήγησαν τον Άρη Χολαργού σε άνοδο στην Α2

Πρωταθλήτριες στην Α’ ΕΣΚΑ γυναικών η Όλγα Χατζηνικολάου και η Πελαγία Παπαμιχαήλ. Μ…