Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: To «Αιώνιο» ντέρμπι

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: To «Αιώνιο» ντέρμπι

Παναθηναϊκός

Το «αιώνιο ντέρμπι» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (17/3, 21:00, Novasports Prime) είναι αυτό που κλέβει την παράσταση στο σημερινό αθλητικό πρόγραμμα.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται για  δεύτερη φορά τον Παναθηναϊκό στο φαληρικό παλέ (ΣΕΦ μετά την αναμέτρηση για την κανονική περίοδο της Basket League. Οι δύο «αιώνιοι» την τελευταία φορά που αγωνίστηκαν μεταξύ τους ήταν αυτή στον τελικό του Κυπέλλου.

Η πρόκριση στα playoffs της EuroLeague κλείδωσε το βράδυ της Τρίτης (15/3) για τον Ολυμπιακό καθώς νίκησε τη Ζάλγκιρις στο Κάουνας (84-73). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πλέον στοχεύσει αποκλειστικά στην τετράδα που θα τους δώσει το πλεονέκτημα έδρας.  Να υπενθυμίσουμε πως οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην 4η θέση με 16-8.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται περισσότερο για το διπλό στο ΣΕΦ παρά για τη βαθμολογία αφού βρίσκεται στην τελευταία θέση την βαθμολογικής κατάταξης με 6 – 16. Ο Δημήτρης Πρίφτης στο σημερινό ντέρμπι δεν θα έχει στη διάθεση του, τον Ιωάννη Παπαπέτρου και  τον Στέφαν Γιόβιτς. Το θετικό για τους «πράσινους» είναι ότι εντός 12αδας θα είναι οι Χάουαρντ Σαντ Ρος, Βασίλης Καββαδάς και Λευτέρης Μαντζούκα οι οποίοι  προπονήθηκαν χτες (16/3).

Oι διαιτητές που θα διευθύνουν το ευρωπαϊκό ντέρμπι των «αιωνίων» είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία) και Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία). Ο Γερμανός έχει διευθύνει την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν 2 αγώνες εντός και 1 εκτός έδρας του Ολυμπιακού, ενώ έχει σφυρίξει και σε άλλον έναν εκτός έδρας του Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα, ήταν ο άρχοντας των αναμετρήσεων:

στις 10/4/2014, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 68-65,

στις 18/11/2016, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-79

στις 4/1/2019,  Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 79-65.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της 30ης Αγωνιστικής:

17/3

20:00 Ζαλγκίρις – Εφές

21:00 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

21:45 Ρεάλ Μαδρίτης – Βιλερμπάν

18/3

21:30 Μπασκόνια – Άλμπα Βερολίνου

22:00 Μπαρτσελόνα – Ερυθρός Αστέρας

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…