Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ ΟΗΕ: Αξιωματούχος δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη βιολογικών όπλων στην Ουκρανία

ΟΗΕ: Αξιωματούχος δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη βιολογικών όπλων στην Ουκρανία

Ουκρανία

Τα Ηνωμένα Έθνη δεν γνωρίζουν να υπάρχει οποιοδήποτε «πρόγραμμα βιολογικών όπλων» στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η Ιζούμι Νακαμίτσου, η Ύπατη Αρμοστής για θέματα αφοπλισμού, μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ωστόσο, η αξιωματούχος του ΟΗΕ προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι η πιθανότητα ενός ατυχήματος σε κάποιον πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας «αυξάνεται μέρα με την ημέρα».

Στη συνεδρίαση του ΣΑ που συγκλήθηκε κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας, για να συζητηθεί ο αναπόδεικτος ισχυρισμός της Μόσχας ότι οι ΗΠΑ σχεδίαζαν ένα πρόγραμμα βιολογικών όπλων στην Ουκρανία, η Ιζούμι Νακαμίτσου είπε επίσης ότι καταστάσεις όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία απαιτούν την ενίσχυση της διεθνούς απαγόρευσης των βιολογικών όπλων.

Από την πλευρά της, η Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, η επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του Οργανισμού, τόνισε ότι είναι «κατεπείγουσα ανάγκη» να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Κάλεσε τη Ρωσία και την Ουκρανία να βασιστούν για τον σκοπό αυτό στις επαφές που έχουν, όπως στη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών τους στην Τουρκία, την Τρίτη.

«Ζητάμε να ενταθούν τέτοιες προσπάθειες» και να δοθεί προτεραιότητα στις συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός. «Η λογική του διαλόγου και της διπλωματίας πρέπει να επικρατήσει της λογικής του πολέμου», τόνισε η κυρία ΝτιΚάρλο.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

ΔΕΔΔΗΕ: Που θα έχει διακοπή ρεύματος σήμερα

Σε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος προχωράει σήμερα Πέμπτη 24/11 ο ΔΕΔΔΗΕ. Δείτε αναλυτι…