Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Οι Ρώσοι κατέλαβαν τη Μαριούπολη, επιβεβαιώνει ο Ουκρανός δήμαρχος της πόλης

Οι Ρώσοι κατέλαβαν τη Μαριούπολη, επιβεβαιώνει ο Ουκρανός δήμαρχος της πόλης

Ουκρανία Ελλάδα
Ο Δήμαρχος της Μαριούπολης επιβεβαίωσε ότι η πόλη έπεσε στα χέρια των ρωσικών στρατευμάτων. Μιλά για 5.000 νεκρούς κατά τη διάρκεια των μαχών.

Ο Ουκρανός Δήμαρχος της Μαριούπολης, δήλωσε στο CNN ότι «η πόλη έπεσε στα χέρια των κατακτητών» μετά από μια εβδομάδα σκληρών μαχών που ισοπέδωσαν την πόλη και άφησαν άγνωστο αριθμό αμάχων νεκρών και χιλιάδες εκτοπισμένους από τα σπίτια τους.

«Δυστυχώς είμαστε στα χέρια των κατακτητών» ανέφερε ο Βαντίμ Μποϊτσένκο καλώντας τους πολίτες να εκκενώσουν ολοκληρωτικά την πόλη. Η ουκρανική πόλη είχε περίπου 400.000 κατοίκους την ημέρα που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου. «Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας 160.000 άνθρωποι βρίσκονται ακόμα στην πόλη, όπου είναι αδύνατο κανείς να επιβιώσει, χωρίς νερό, ηλεκτρικό, θέρμανση, χωρίς σύνδεση. Είναι πραγματικά τρομακτικό».

«Χρειάζεται πλήρης εκκένωση της Μαριούπολης» ανέφερε ο Δήμαρχος της πόλης και συμπλήρωσε «Η πιο σημαντική αποστολή μας είναι να σώσουμε κάθε ζωή. Υπάρχουν ελπίδες ότι θα τα καταφέρουμε. Για παράδειγμα υπάρχουν 26 λεωφορεία που μπορούν να πάνε στη Μαριούπολη για να βοηθήσουν στην εκκένωση, όμως δυστυχώς, δεν έχουν λάβει την άδεια να κινηθούν.

Αυτό το παιχνίδι παίζεται κάθε μέρα. Ένα κυνικό παιχνίδι “ναι είμαστε έτοιμοι, μπορείτε να εκκενώσετε” όμως στην πραγματικότητα δεν δουλεύει. Οι ηρωικοί μας οδηγοί ανάμεσα από πυρά προσπαθούν να φτάσουν στη Μαριούπολη ώστε να παραλάβουν τους κατοίκους, περιμένουν με την ελπίδα ότι θα έχουν αυτή την ευκαιρία. Όμως η Ρωσική Ομοσπονδία παίζει μαζί τους από την πρώτη ημέρα».

Η μαζική έξοδος από την πόλη

Η πόλη έχει υποστεί τεράστιες ζημιές από το σφυροκόπημα των Ρώσων. Σύμφωνα με τους αριθμούς που δίνουν στη δημοσιότητα οι Ουκρανοί: Περίπου 140.000 άνθρωποι είχαν προλάβει να φύγουν πριν η πόλη κυκλωθεί ενώ άλλες 150.000 κατάφεραν να φύγουν κατά την πολιορκία της πόλης. Περίπου 170.000 άνθρωποι βρίσκονταν στην πόλη όταν ξεκίνησε η επίθεση εναντίον της, ενώ οι ουκρανικές αρχές κάνουν ακόμα λόγο για 30.000 ανθρώπους που έφυγαν προς την μεριά της Ρωσίας.

ΠΗΓΗ: dnews.gr
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…