Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών Ο Βετούλας τρέχει με… 100

Ο Βετούλας τρέχει με… 100

Βετούλας

Πέραν της βαθμολογικής σημασίας της αποψινής νίκη του Απόλλωνα Oscar επί του Λαυρίου Megabolt, το εξ αναβολής παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής που έγινε στην Πάτρα είχε και ιστορική χροιά για την αχαϊκή ομάδα και ειδικά για τον… πάγκο. Ο Νίκος Βετούλας έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της ομάδας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τα 100 παιχνίδια.

 

Ο 48χρονος τεχνικός κοουτσάρισε για πρώτη φορά την ομάδα με την οποία έλαμψε στα παρκέ ως αθλητής, στην περίοδο 2012-13. H διαδρομή προς τα 100 παιχνίδια με τον Απόλλωνα Oscar στη Stoiximan Basket League άρχισε στις 15 Οκτωβρίου 2012 με μία ήττα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ίκαρο (67-65). Στα 100 ματς μέτρησε 38 νίκες και 62 ήττες.

 

Ο Βετούλας είναι πολύ μακριά από τους προπονητές που τον ακολουθούν στη σχετική λίστα αφού τη δεύτερη θέση μοιράζονται με 57 αγώνες στο πλαίσιο του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, ο Κώστας Πετρόπουλος και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Στα χρόνια της Stoiximan Basket League τον Απόλλωνα Πάτρας Oscar κοουτσάρισαν συνολικά 18 προπονητές, εκ των οποίων δύο το έκαναν σε έναν μόνο αγώνα. Ήταν ο Γιώργος Σκροπολίθας στην περίοδο 2003-04 και ο Ανδρέας Κολλυρόπουλος στην περίοδο 2006-07.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…