Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας – Ρωσίας

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας – Ρωσίας

Ουκρανία Ελλάδα
Η εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται για 7η μέρα, με τα διεθνή ΜΜΕ να αναφέρουν πως οι δυνάμεις της Ρωσίας έχουν μπει στο Χάρκοβο και πως η Μαριούπολη είναι περικυκλωμένη. Διεθνή μέσα κάνουν λόγο για νέο γύρο διαπραγματεύσεων ακόμα και μέσα στη μέρα.

Οι Ρωσικές δυνάμεις αναμένεται σήμερα να εντείνουν τις προσπάθειές τους για το Κίεβο, με το βομβαρδισμό να είναι ανελέητος, και τις εικόνες να προκαλούν σοκ.

Ωστόσο, αν και στην αρχή δεν διαφαινόταν να συνεχίσουν οι συνομιλίες τελικά Ουκρανία και η Ρωσία θα πραγματοποιήσουν τον δεύτερο γύρο συνομιλιών αργότερα σήμερα Τετάρτη.

Την είδηση μετέδωσαν πρώτα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS και το ρωσικό κανάλι Russia Today επικαλούμενα σύμβουλο του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι

Το ίδιο προανήγγειλε και το spectator index

Σύμφωνα με το RT η σύνθεση με την οποία θα παρουσιαστούν οι δύο ομάδες διαπραγμάτευσης θα είναι ίδιες με αυτές του πρώτου γύρου που διεξήχθη τη Δευτέρα και διήρκησε συνολικά πέντε ημέρες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλεξέι Αρέστοβιτς μιλώντας στον ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό Ukraine-24 «ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία θα διεξαχθεί το απόγευμα σήμερα, 2 Μαρτίου, και οι συνθέσεις των δύο αντιπροσωπειών θα είναι ίδιες».

Υπενθυμίζεται, ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε τους όρους για τη «διευθέτηση» της κατάστασης.

Ανακοίνωση για την επικοινωνία των δύο προέδρων εξέδωσε το Κρεμλίνο, σύμφωνα με την οποία οι δύο πλευρές «είχαν μια σοβαρή και διεξοδική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία».

«Η γαλλική πλευρά εξέφρασε τις γνωστές απόψεις της σχετικά με την ελπίδα της για μια γρήγορη διευθέτηση μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων», αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι μια τέτοια διευθέτηση είναι δυνατή μόνο εάν ληφθούν υπόψιν και άνευ όρων τα νόμιμα αμυντικά συμφερόντα της Ρωσίας -συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, η επίλυση των καθηκόντων αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας και η διασφάλιση του ουδέτερου καθεστώτος της» σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

«Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν απειλούν πολίτες και δεν χτυπούν υποδομές. Η απειλή προέρχεται από Ουκρανούς εθνικιστές που χρησιμοποιούν τον άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα, τοποθετούν σκόπιμα οπλικά συστήματα σε κατοικημένες περιοχές και ενέτειναν τους βομβαρδισμούς πόλεων στο Ντονμπάς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…