Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Νέντοβιτς: Πλέον είναι ένας ιστορικός «μπόμπερ»

Νέντοβιτς: Πλέον είναι ένας ιστορικός «μπόμπερ»

Νέντοβιτς Παναθηναϊκός

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς είχε ένα παραγωγικό μεσημέρι τελειώνοντας το παιχνίδι με 27 πόντους. Ο Σέρβος είχε 4/11 τρίποντα και με αυτά έφτασε τα 75 εύστοχα σουτ από την περίμετρο στη Stoiximan Basket League.

Έγινε ο 15ος ξένος παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό, «πιάνοντας» στη 14η θέση της σχετικής λίστας τον Άριαν Κόμαζετς που φόρεσε τα πράσινα στην περίοδο 1992-93.

Στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος συνολικά 34 παίκτες έφτασαν τα 75 τρίποντα με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Ο γκαρντ των «πράσινων» με τους 27 πόντους που είχε στο ματς της Ρόδου, μπήκε στην πρώτη 40άδα των ξένων σκόρερ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τους 365 και ξεπέρασε τον Ρόντνεϊ Μπιούφορντ που είχε 351 στην περίοδο 2002-03.

 

Παράλληλα οι 27 πόντοι του Νέντοβιτς αποτελούν ρεκόρ για τα ματς των δύο ομάδων στη Ρόδου. Στα 20 προηγούμενα κορυφαία επίδοση ήταν εκείνη των 23 που είχε σημειώσει ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στον προημιτελικό των πλέι οφ του 2015.

Το ρεκόρ των 42 αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων, ανεξαρτήτως έδρας, κρατάει από την πρώτη σεζόν των Ρόδιων στη Stoiximan Basket League (2005-06) ο Ντούσαν Σάκοτα που είχε 28 πόντους στο ματς του ΟΑΚΑ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…