Κεντρική Elite League Μούτσιος: «Τα πλέι οφ ήταν εξ αρχής ο στόχος μας»

Μούτσιος: «Τα πλέι οφ ήταν εξ αρχής ο στόχος μας»

Χαρίλαος Τρικούπης

Ο προπονητής του Χαρίλαου Τρικούπη, Ηλίας Μούτσιος, μίλησε ΕΟΚ webradio τόσο για την ομάδα του, όσο και για τη στήριξη του κόσμου. Αναλυτικά είπε:

Για την αλλαγή προσώπου του Χαρίλαου Τρικούπη και τις 9 σερί νίκες: «Το καλοκαίρι η ομάδα σχεδιάστηκε για τα play-offs, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα και έγιναν αλλαγές. Μπήκαμε σε μια σειρά, δούλεψαν κάποια πράγματα ευνοϊκά για εμάς, δηλαδή κάποια παιδιά βρήκαν τα πατήματά τους και σαν ομάδα δουλέψαμε για να είμαστε στο βαθμό που είμαστε τώρα και να έχουμε τα επιτυχή αποτελέσματα. Με την οργάνωση που έχει η ομάδα και το background που έχει η διοίκηση, έπρεπε η ομάδα να κάνει αυτήν την πορεία, έστω και λίγο καθυστερημένα. Όχι ότι έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα, απλά βρισκόμαστε σε ένα σημείο που είμαστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που παίζουμε».

Για τη βελτίωση της άμυνας: «Η άμυνα είναι το σήμα κατατεθέν αυτής της ομάδας. Είμαστε δυσκολοκατάβλητη ομάδα, γιατί τα παιδιά έχουν απίστευτη οξυδέρκεια να παίξουν οποιαδήποτε άμυνα θελήσουμε και πάνω να ανταπεξέλθουν πάνω σε όποια τακτική στηριχτούμε. Στη αρχή θεωρήσαμε ότι βάση μας πρέπει να είναι η άμυνα. Η άμυνα θα είναι η σταθερά μας έτσι κι αλλιώς, και οι ομάδες ξεκινάνε να μας φοβούνται πρώτα αμυντικά και μετά έχουμε την ποιότητα για να βρούμε αρκετές λύσεις στην επίθεση».

Για το παιχνίδι του Σαββάτου (02/04) με Καρδίτσα: «Πρώτα απ’ όλα, έχουμε το εμβόλιμο την Τετάρτη (30/03) με την Ελευθερούπολη. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Το παιχνίδι της Τετάρτης είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Η Καρδίτσα είναι ένα επίπεδο πάνω απ’ τις υπόλοιπες ομάδες, λόγω του ρόστερ και της ποιότητας που διαθέτει. Νομίζω ότι όλοι οι υπόλοιποι θα «παλέψουμε» για τη 2η θέση και κάτω. Με την Ελευθερούπολη είναι ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας για εμάς. Όπως ήταν και το προηγούμενο με τον Κόροιβο, όπως θα είναι και τα επόμενα που έρχονται».

Για το αν είναι αυτοσκοπός η 2η-3η θέση: «Αυτό ήταν αυτοσκοπός απ’ την αρχή της σεζόν. Εδώ που έχουμε φτάσει, θέλουμε η ομάδα να μπει στα play-offsκαι να διεκδικήσει ότι καλύτερο της αναλογεί».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος είναι όλα τα χρόνια κοντά στην ομάδα. Αποτελεί μεγάλο κομμάτι της δύναμής μας και σε πολύ μεγάλο ποσοστό μας έχει βοηθήσει να καταφέρουμε αυτές τις μεγάλες υπερβάσεις τα τελευταία χρόνια. Είχαμε να παίξουμε στο γήπεδό μας 1-1.5 μήνα. Το προχθεσινό παιχνίδι (σ.σ. με τον Κόροιβο) ήταν το 1ο έπειτα από 40 ημέρες που παίξαμε εντός έδρας και ο κόσμος μας έδωσε ώθηση. Από ‘δω και πέρα που παίζουμε περισσότερα παιχνίδια εντός, ο κόσμος θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Elite League: Παιχνίδια φωτιά σε play off και play out

Συνέχεια σήμερα και αύριο στο πρωτάθλημα της Elite League Έντονο ενδιαφέρον έχουν οι αναμε…