Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt Μουράτος: Τρέχει με… 1000 ο Έλληνας γκαρντ

Μουράτος: Τρέχει με… 1000 ο Έλληνας γκαρντ

Μουράτος

Το σερί των τεσσάρων ηττών έλαβε τέλος χθες για το Λαύριο Megabolt με την επικράτηση επί του Άρη που είχε ως κεντρικό πρόσωπο τον Βασίλη Μουράτο.

Όχι μόνο γιατί ήταν ο κορυφαίος των νικητών αλλά γιατί έφτασε και σε μία σειρά ξεχωριστών επιτευγμάτων. Πιο σημαντικά ότι συμπλήρωσε 1.000 πόντους καριέρας και ότι έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες εύστοχες βολές στην ιστορία της ομάδας της λαυρεωτικής.

 

Αναλυτικά τα επιτεύγματα που πέτυχε ο Μουράτος:

*Ο Μουράτος χρειαζόταν 15 πόντους για να φτάσει τους 1.000 στη Stoiximan Basket και τόσους σημείωσε κόντρα στον Άρη. Έτσι έφτασε σε αυτό το ξεχωριστό milestone στο 138ο παιχνίδι του στη Stoiximan Basket League.

 

*Έχοντας 5/6 βολές ανέβηκε στην κορυφή της λίστας των παικτών με τις περισσότερες εύστοχες στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τις 168 και ξεπέρασε τον Τζαμάλ Νίξον που είχε 165 στην τετραετία 2015-19 με τη διαφορά όμως ότι το κατάφερε έχοντας 21 λιγότερα παιχνίδια από τον Αμερικανό (69 έναντι 90).

 

Ο Μουράτος «έπιασε» αυτήν την ιστορική κορυφή του Λαυρίου Megabolt μετρώντας συνολικά 168/240 (70%).

 

Ακόμη ο διεθνής γκαρντ με τις πέντε ασίστ που μοίρασε στον χθεσινό αγώνα, έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt μετά τον Τζαμάλ Νίξον που έφτασε τις 300. Έχει 303 σε 69 ματς (4,39 μέσος όρος).

 

Παράλληλα, με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που είχε, έγινε ο 3ος της σχετικής λίστας της ομάδας της λαυρεωτικής. Έφτασε τα 183 και ξεπέρασε τον πρώην συμπαίκτη του Ντέβιν Ντέιβις που είχε 181 στην προηγούμενη διετία.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Μέξας: «Νίκη καρδιάς, χαρακτήρα και προσωπικότητας των παιδιών»

Στον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του αναφέρθηκε ο Κώστας Μέξας. Το Λαύριο επικράτησε …