-
Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Μακρόν: «Θα συνεχίσουμε το διάλογο με τη Ρωσία»

Μακρόν: «Θα συνεχίσουμε το διάλογο με τη Ρωσία»

Μακρόν Γαλλία κάλπες

Έτοιμος να συνεχίσει τον διάλογο με τη Μόσχα και τον Βλαντίμιρ Πούτιν, με σκοπό τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, η οποία επικεντρώθηκε στο προεκλογικό του πρόγραμμα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν παραδέχθηκε επίσης ότι υπάρχει «αβεβαιότητα» αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Ρωσία να χρησιμοποιήσει «μη αποδεκτά» όπλα ή να εξαπολύσει επίθεση σε άλλες γειτονικές χώρες.

Μιλώντας για τις προσεχείς συναντήσεις κορυφής μεταξύ των ηγετών της Δύσης στις Βρυξέλλες, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε: «Εμείς, οι Γάλλοι και οι Ευρωπαίοι, θα κάνουμε τα πάντα για να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο χωρίς να εμπλακούμε σε αυτόν».

Ακόμη, ο Μακρόν επανέλαβε τη θέση του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να μεταρρυθμίσει τη λειτουργία της αγοράς ενέργειας, στην οποία η διαμόρφωση των τιμών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου.

«Πρέπει να ανακτήσουμε τον έλεγχο των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος που τάχθηκε υπέρ της επιβολής πλαφόν και της αναζήτησης άλλων προμηθευτών ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από τη Ρωσία.

Ο Μακρόν συμπλήρωσε ότι η Γαλλία θα εντείνει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, που αποτελεί πιθανή συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία. Η Ρωσία και η Ουκρανία αντιπροσωπεύουν το 30% των εξαγωγών σιτηρών παγκοσμίως.

«Για αυτόν τον λόγο η Γαλλία θα παρουσιάσει αύριο μια πρωτοβουλία διεθνούς αλληλεγγύης, για την έναρξη της εκμετάλλευσης των αποθεμάτων τροφίμων για έκτακτη ανάγκη», είπε ο Μακρόν, αναφέροντας συγκεκριμένα την Κίνα ως μια χώρα με μεγάλα αποθέματα.

Πηγή: Dnews.gr
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ