Κεντρική Basket League Άρης Λαύριο – Άρης 68-64: Πρώτη νίκη από τον Δεκέμβρη για τους γηπεδούχους

Λαύριο – Άρης 68-64: Πρώτη νίκη από τον Δεκέμβρη για τους γηπεδούχους

Άρης

Σε μία αναμέτρηση που ήταν ντέρμπι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, το Λαύριο πήρε την πρώτη του νίκη μετά τις 18 Δεκεμβρίου.

Ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης το ματς ανάμεσα σε Λάυριο και Άρη για τη 18η αγωνιστική της Basket League. Οι γηπεδούχοι άντεξαν στην πίεση που τους άσκεισαι ο Άρης και «χτύπησαν» στο τέλος με Μουράτο και Σάβατζ να κλειδώνουν τη νίκη.

Σημαντικό βήμα για την οκτάδα από το σύνολο του Χρήστου Σερέλη. Κορυφαίος για το Λαύριο ο Βόν με 16 πόντους και οκτώ ριμπάουντ. Υποστηρικτές του οι Μουράτος και Σάβατς με 15 και 14 αντίστοιχα. Για τον Άρη, κορυφαίος ήταν ο Κάουαν με 19 πόντους παρά το 1/9 τρίποντα. Ακολούθησαν οι Τζούστον και Λόκετ με 14.

Ο αγώνας

Νωθρό ξεκίνημα επιθετικά και από τις δύο ομάδες με αρκετά λάθη εκατέρωθεν. Συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου. Το Λαύριο προσπάθησε να χτίσει μια διαφορά στη δεύτερη περίοδο και πήρε ένα προβάδισμα πέντε πόντων με οδηγούς στην επίθεση τους Βόν και Γουίλιαμς.

Από ‘κει και έπειτα οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι. Ο Κάουαν  προσπάθησε με δικά του σουτ να «κλέψει» το ματς για τους Θεσσαλονικείς. Θρίλερ στην τέταρτη περίοδο, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν τους «ήρωές» τους στα χέρια των Μουράτου και Σάβατζ. Ο πρώτος με δύο βολές έκανε το 66-64, ενώ ο Σάβατζ έγραψε το τελικό 68-64 με κέψιμο και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό.

Οι διαιτητές: Πιτσίλκας-Τσολάκος-Δαρλαμήτσος

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 36-36 48-46, 68-64

Επόμενη αναμέτρηση για το Λαύριο με τον Ιωνικό στο Κλειστό του Πλάτωνα. Ο Άρης φιλοξενεί  τον Προμηθέα στο «Nick Galis Hall».

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαι

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Χάνει το ματς με Βίρτους ο Μονέκε

Ο Τσίμα Μονέκε δεν θα αγωνιστεί κόντρα στη Βίρτους. Η Μπασκόνια και η Βίρτους θα διεκδικήσ…