Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ «Κλειδώνει» η μείωση των self test στα σχολεία, «θολό τοπίο» οι μάσκες

«Κλειδώνει» η μείωση των self test στα σχολεία, «θολό τοπίο» οι μάσκες

SELF TEST COVIC jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews.gr στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων που θα πραγματοποιηθεί τελικά αύριο, θα κλειδώσει η μείωση των self test από δυο σε ένα την εβδομάδα ενώ, προς το παρόν οι μάσκες παραμένουν.
Η ολομέλεια των Λοιμωξιολόγων και Επιδημιολόγων του Υπουργείου Υγείας θα συνεδριάσει αύριο και ενδέχεται να αποφασίσει την περαιτέρω αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων κατά της Covid-19, εάν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κλειδώσει η μείωση των εβδομαδιαίων self test των μαθητών από δυο σε ένα ωστόσο, οι μάσκες όπως όλα δείχνουν παραμένουν προς το παρόν καθώς τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες ανεβαίνουν και υπάρχει ήπια αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν θορυβήσει τις υγειονομικές αρχές.

Υπενθυμίζεται πως η μείωση των self test σε ένα την εβδομάδα απασχόλησε την Επιτροπή και την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο τελικά το θέμα πήρε «παράταση» για αυτή την Τετάρτη 16/3/2022.

Λήγει η προθεσμία για τα 5 δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
Μέχρι και την προσεχή Πέμπτη θα μπορούν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί να παίρνουν από τα φαρμακεία τα δωρεάν self test που δικαιούνται.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα μπορούν να προμηθευτούν έως και την Πέμπτη 17 Μαρτίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία.

Αυτά τα πέντε self test θα καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 18 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου 2022.

Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι «ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί».

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

«Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19» αναφέρει καταλήγοντας το υπουργείο Παιδείας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…