Κεντρική Basket League Άρης Η ΑΜΚ, η σημασία ενός πιο… ενεργού ρόλου και η ανταπόκριση επιφανών Αρειανών

Η ΑΜΚ, η σημασία ενός πιο… ενεργού ρόλου και η ανταπόκριση επιφανών Αρειανών

Άρης

Πλέον, ξεκίνησε η διαδικασία της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της ΚΑΕ Άρης, ένα ζήτημα πολύ σημαντικό για τους “κίτρινους”. Μέσω της ΑΜΚ η ομάδα θα μπορεί να πάρει πολύτιμη οικονομική “ανάσα” (οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές κάθε μήνα) ενώ παράλληλα ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει έναν ακόμη πιο ενεργό ρόλο στο τμήμα μπάσκετ. Εφόσον, ολοκληρωθεί η διαδικασία της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (500.000 ευρώ), το ποσοστό των μετοχών για τους απλούς φιλάθλους ή επιφανείς Αρειανούς θα αντιστοιχεί γύρω στο 25%.

Προσθέτοντας και το 10% του Ερασιτέχνη Άρη, δημιουργείται ένα ποσοστό της τάξεως του 35%. Ένα υψηλό ποσοστό, δηλαδή, που θα έχει λόγο στο τμήμα μπάσκετ, π.χ. σε Γενικές Συνελεύσεις της ΚΑΕ και σε περίπτωση που προκύψει ένας επιχειρηματίας, θα υπάρχει ένα πλήθος μετόχων προκειμένου να μην ελέγχεται απόλυτα η ομάδα από ένα άτομο. Σε κάθε περίπτωση, τα λεφτά που θα “δοθούν” στην ΚΑΕ μέσω της ΑΜΚ, θα έχουν μια ιδιαίτερη αξία για όσους συμμετέχουν και θα υπάρχουν έξτρα “προνόμια” (με έναν πολύ πιο ενεργό ρόλο από τον κόσμο), εκτός από μια απλή οικονομική βοήθεια. Μιας και αναφέραμε πριν, τους επιφανείς Αρειανούς, πρόκειται για ένα πολύ κομβικό ζήτημα.

Πέραν του κόσμου, που στέκεται επί σειρά ετών κοντά στο τμήμα μπάσκετ του Άρη, αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον η ανταπόκριση των Αρειανών επιχειρηματιών στο εγχείρημα της ΚΑΕ. Οι απλοί φίλαθλοι μπορούν να δώσουν οικονομική “ανάσα” στο τμήμα μπάσκετ μέσω της ΑΜΚ, αλλά τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα εφόσον ανταποκριθούν σε σημαντικό βαθμό επιφανείς Αρειανοί, αποκτώντας ένα αρκετά υψηλό ποσοστό μετοχών. Εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό θα αποτελέσει μια σημαντικότατη ώθηση στο τμήμα μπάσκετ, στο οποίο γίνεται προσπάθεια προκειμένου να “βγουν” κάποια οικονομικά “αγκάθια” του παρελθόντος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…