Κεντρική Basket League ΑΕΚ Φλιώνης: «Ήταν αυτονόητο ότι θα πω το “ναι” στην ΑΕΚ»

Φλιώνης: «Ήταν αυτονόητο ότι θα πω το “ναι” στην ΑΕΚ»

fliwnis e1647627671743

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την επέκταση του συμβολαίου του με την ΑΕΚ πραγματοποίησε ο Δημήτρης Φλιώνης στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ

Ικανοποιημένος από το νέο του συμβόλαιο με την ΑΕΚ, δήλωσε πως είναι ο Δημήτρης Φλιώνης.

Αναλυτικά, δήλωσε τα εξής:

-Πώς προέκυψε η νέα συμφωνία με τη «Βασίλισσα»;
«Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ήταν μία έκπληξη για μένα. Ωστόσο, ήταν πάρα πολύ τιμητικό μετά από μόλις έξι μήνες παρουσίας μου στην ομάδα, να μου γίνει αυτή η πρόταση επέκτασης του συμβολαίου μου».

-‘Ήταν εύκολη απόφαση να πεις το «ναι»;
«Σας είπα και πριν. Ήταν πολύ τιμητικό αυτό, που μου συνέβη. Ήταν αυτονόητο, ότι θα πω «ναι». Υπήρξα θετικός από την πρώτη στιγμή, που μου έγινε η πρόταση».

-Το περιβάλλον στην ΑΕΚ παρά τις πρωτοφανείς ατυχίες έδειξε από νωρίς, ότι σου «πάει». Έτσι δεν είναι;
«Απόλυτα. Από την πρώτη ημέρα έζησα αυτή τη ζεστασιά σε ολόκληρο τον οργανισμό. Γι’ αυτό σας είπα, ότι όλα θαρρείς και ήρθαν νομοτελειακά».

-Ουσιαστικά υπέγραψες «πολυετές» συμβόλαιο. Πιστεύεις, ότι άνοιξες το δρόμο για τα μελλοντικά ευχάριστα;
«Μακάρι. Κοιτάξτε να δείτε. Θεωρώ, ότι υπάρχουν παίκτες, και κυρίως Έλληνες παίκτες, που μπορούν να συνεχίσουν και τα επόμενα χρόνια. Ξέρω, ότι ο οργανισμός θα δώσει έμφαση σ’ αυτή τη διαδικασία τους επόμενους μήνες. Με τους νυν συμπαίκτες μου έχουμε εξαιρετική χημεία μεταξύ μας. Όλα αυτά προσδίδουν σε μένα ένα έξτρα κίνητρο για να συνεχίσω με διάθεση και στο μέλλον, με πρωταρχικό μου στόχο να βελτιώνομαι και βεβαίως να προσφέρω στην ΑΕΚ».

-Θεωρείσαι από τους πλέον βελτιωμένους παίκτες της τρεχούσης περιόδου, υγεία να έχεις, ωστόσο, με τι θα είσαι ευχαριστημένος να βελτιώσεις ακόμη τα επόμενα χρόνια;
«Απόλυτα ικανοποιημένος καταρχήν δεν είμαι ποτέ, διότι έτσι είμαι ως χαρακτήρας. Θέλω να δουλεύω και να προσπαθώ για το καλύτερο. Και θέλω να δουλεύω σκληρά και συνεχώς. Υγεία να έχω δεν θα σταματήσω ποτέ. Θεωρώ κι εγώ, ωστόσο, ότι συνεχώς βελτιώνομαι. Όμως, υπάρχουν αρκετοί τομείς στο παιχνίδι μου, που οφείλω να εξελίξω».

-Σε μία δύσκολη περίοδο για την ΑΕΚ, όπου παλεύετε για την καθημερινότητα εξαιτίας των ατυχιών, εσύ είδες τόσο μακριά και υπέγραψες επέκταση;

«Γεγονός είναι, ότι αντιμετωπίζουμε μία δύσκολη καθημερινότητα, εξαιτίας των προβλημάτων που προέκυψαν. Αυτές οι ατυχίες, όμως, όσο κι αν ακούγεται, φαίνεται οξύμωρο, μας πείσμωσαν. Μας ένωσαν περισσότερο. Μας έφεραν πιο κοντά. Ειδικά, μετά την τραγωδία, μετά το χαμό του Στέφαν, συσπειρωθήκαμε. Δεν ξέρω, αν φαίνεται πάντα αυτό προς τα έξω, αλλά είμαστε μία οικογένεια. Και ως ομάδα, και ως οργανισμός. Ίσως, γι’ αυτό και αντέξαμε. Συνυπάρχουμε εξαιρετικοί χαρακτήρες. Αυτό μας κράτησε όρθιους επί της ουσίας. Ο ένας δίπλα στον άλλο, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά».

Τι ήταν αυτό, που σε «έδεσε» συναισθηματικά με την ΑΕΚ;

«Από την πρώτη ημέρα, και παρότι για πρώτη φορά άλλαζα περιβάλλον στην καριέρα μου, όλοι οι άνθρωποι της ομάδας, από τον φροντιστή μέχρι τον Πρόεδρο, με αγκάλιασαν. Μ’ έκαναν να νιώσω, ότι είμαι χρόνια εδώ. Μ’ έκαναν να νιώσω οικεία. Μ’ έκαναν να νιώσω σαν να είμαι σπίτι μου».

-Υπέγραψες «πολυετή» συμφωνία με την ΑΕΚ, αλλά λόγω συνθηκών τα σχέδιά σας δεν είναι μακρινά σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό. Σωστά;
«Όταν ζούμε σε μία δύσκολη καθημερινότητα με τόσες απουσίες, ναι… Δεν μπορείς να κάνεις σχέδια μακρινά. Όμως, αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν δικαιούμαστε να βλέπουμε μακριά. Ότι δεν μπορούμε να κάνουμε όνειρα. Θέλω να πιστεύω, ότι όλα θα πάνε καλά. Μοιάζει αντιφατική, αλλά δεν είναι η σημερινή εξέλιξη. Θέλω να πω προς τον κόσμο μας, ότι κτίζουμε χαρακτήρα και ταυτότητα εφέτος. Και θα αξιοποιήσουμε τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας και τα επόμενα χρόνια. Για να ξανανέβουμε ακόμη ψηλότερα, όπως αρμόζει στην ΑΕΚ».

-Κάτι για επίλογο;

«Θέλω να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την σημερινή εξέλιξη, προς τον κύριο Αγγελόπουλο και τον κύριο Χήνα, προς τον Κόουτς Στέφανο Δέδα για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή του, αλλά και στους συμπαίκτες μου».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…