Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Financial Times: Συμφωνία – «μαμούθ» ΗΠΑ και ΕΕ [pic]

Financial Times: Συμφωνία – «μαμούθ» ΗΠΑ και ΕΕ [pic]

Ρωσία Φινλανδία κορυφής
Για συμφωνία – «μαμούθ» ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης για παροχή επιπλέον 15 δισεκατομμύρια κ.μ. υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), κάνουν λόγοι οι Financial Times.

Οι ΗΠΑ ολοκληρώνουν σχέδιο για την προμήθεια της ΕΕ με έως 15 δισ. κ.μ. LNG ως τα τέλη του 2022, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν πηγές που επικαλούνται οι Financial Times.

Η συμφωνία έχει σκοπό να βοηθήσει την Ευρώπη να περιορίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο, ενώ ήδη η ΕΕ έχει θέσει στόχο να μειώσει κατά τα δύο τρίτα ήδη από φέτος (κατά 50 δισ. κ.μ.) την εισροή του φυσικού αερίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν, σκοπεύουν να ανακοινώσουν τη συμφωνία το πρωί της Παρασκευής (25/3).

Για την ώρα, δεν έχουν διαρρεύσει οι λεπτομέρειές της συμφωνίας.

«Πρόκειται για πρόσθετο LNG από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντικαθιστώντας έτσι το ρωσικό LNG που είχαμε μέχρι στιγμής», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Πέμπτη. Πάντως, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να προμηθεύει με φυσικό αέριο την Ευρώπη

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να προμηθεύει με φυσικό αέριο την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας βάσει των παραγγελιών των Eυρωπαίων καταναλωτών.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι οι παραγγελίες ανέρχονται σε 104 εκατομμύρια κυβικά μέτρα για τις 24 Μαρτίου, έναντι 106,5 εκατομμυρίων κυβικών χθες.

ΠΗΓΗ:dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…