Κεντρική Β' Εθνική ΦΕΑ: Ετοιμάζεται για τον αγώνα με τον Α.Π.Α.Σ. Νάξου «Τα Φανάρια»

ΦΕΑ: Ετοιμάζεται για τον αγώνα με τον Α.Π.Α.Σ. Νάξου «Τα Φανάρια»

ΦΕΑ

🏀🗣 Παναγιώτης Πολίτης: Παράδειγμα προς μίμηση τα τελευταία χρόνια η ΦΕΑ

✔️ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΣΤΑΘΗΚΕ Ο ΝΑΞΙΩΤΗΣ ΓΚΑΡΝΤ ΤΟΥ ΑΠΑΣ “ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ”, ΕΝΩ ΕΚΑΝΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΝΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΑΡΑΤΖΑ

Ακόμη μία σημαντική αναμέτρηση έχει μπροστά της η ΦΕΑ… Την Κυριακή 27 Μαρτίου στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β’ εθνικής κατηγορίας μπάσκετ ανδρών υποδέχεται στη 1:30 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο “Απόστολος Κόντος” τον ΑΠΑΣ Νάξου “Τα Φανάρια” (ΑΠ.Α.Σ ΝΑΞΟΥ ” Τα Φανάρια”).

Έναν αντίπαλο που τον γνωρίζουν καλά οι “κυανέρυθροι”. Κι από την… καλή, αλλά και από την άσχημη πλευρά και μπορεί κάποιος να πει ότι περισσότερο από την άσχημη πλευρά, καθώς οι Ναξιώτες στις δύο αναμετρήσεις που έχουν δώσει μέχρι τώρα, έχουν το πάνω χέρι. Με την ομάδα του Αλέξη Καρατζά μάλιστα να έχει “γευτεί” το… πικρό ποτήρι της ήττας μέσα στο “σπίτι” της, στις 24 Νοεμβρίου του 2019 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Γ’ εθνικής, τότε που ο ΑΠΑΣ είχε φύγει με το “διπλό” από τη Νέα Φιλαδέλφεια (72-79).

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της νίκης των “ορεινών” σε εκείνο το ματς ήταν ο Παναγιώτης Πολίτης. Ο Ναξιώτης γκαρντ, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει πετύχει 53 πόντους, εκ των οποίων τους οκτώ στο τελευταίο ματς με την ΑΕ Νέας Κηφισιάς, είχε πετύχει σε εκείνο το παιχνίδι 11 πόντους με τρία τρίποντα και ήταν εκείνος που έδωσε το έναυσμα στην ομάδα του στην τέταρτη περίοδο να φέρει… τούμπα το ματς.

Δύο χρόνια, τέσσερις μήνες και τρεις ημέρες μετά, ένα από τα καλύτερα παιδιά του -κατά γενική ομολογία – ναξιώτικου και του κυκλαδίτικου μπάσκετ επιστρέφει στο “Απόστολος Κόντος” και λίγες ημέρες πριν από το ματς μίλησε στην επίσημη σελίδα της ΦΕΑ και στον δημοσιογράφο της, τον Ιωάννη Νοταρά για το επικείμενο ματς.

✒️ Παναγιώτη, έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη κομβικής σημασίας παιχνίδι για τον 1ο όμιλο της Β’ εθνικής, ανάμεσα στη ΦΕΑ και τον ΑΠΑΣ Νάξου αυτή τη φορά. Ποιο θεωρείς ότι είναι το “κλειδί” για τη νίκη;

💬 «Θεωρώ πως το κλειδί για τη νίκη θα είναι το πάθος και η ομαδικότητα. Όποια ομάδα παρουσιάσει πιο έντονα αυτά τα στοιχεία θα πάρει και το ματς».

✒️ Το αποτέλεσμα αυτού του παιχνιδιού κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την περαιτέρω πορεία της ομάδας σου;

💬 «Ξέρουμε πως έχουμε μείνει δύο νίκες πίσω από την ΦΕΑ και την δεύτερη θέση, ωστόσο σε περίπτωση νίκης θα τους βάλουμε δύσκολα για τη συνέχεια, καθώς η πίεση θα είναι έντονη στα υπόλοιπα ματς. Εκτιμώ ότι έχουμε το ταλέντο και είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίζουμε ματς όπως αυτό».

✒️ Τι γνωρίζεις για τη ΦΕΑ και ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό και πιο το αδύνατο σημείο της και ποιον παίκτη θεωρείς ότι θα πρέπει να περιορίσετε για να …κόψετε το ρυθμό της;

💬 «Η ΦΕΑ τα τελευταία χρόνια για εμένα προσωπικά αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Έχει κάνει εντυπωσιακή πορεία κι αυτό οφείλεται σε όλο τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Σίγουρα υπάρχει πολύ ατομικό ταλέντο το οποίο όμως αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο μέσα από το καλό κλίμα που δείχνει να υπάρχει στην ομάδα.

Επομένως πιστεύω πως το θέμα δεν είναι να περιορίσουμε κάποιον παίχτη τους συγκεκριμένα, αλλά γενικότερα τα ομαδικά τους χαρακτηριστικά. Αν το καταφέρουμε αυτό, πιστεύω πως έχουμε τα παιδιά που διαθέτουν την αποτελεσματικότητα και την “κυνικότητα” που απαιτείται για να πάρουμε τη νίκη».

✒️ Τέλος, θα ήθελα να μου κάνεις ένα σχόλιο για ποια είναι η εικόνα που έχεις αποκομίσει από τις 20 αγωνιστικές του πρωταθλήματος;

💬 «Πρόκειται για έναν αρκετά δύσκολο όμιλο, που μπορεί ακόμη και ο τελευταίος να κερδίσει τον πρώτο. Γι’ αυτό και πιστεύω θα μας κρατήσει σε αγωνία μέχρι τέλους. Προηγούνται οι δύο ομάδες που έχουν παρουσιάσει την μεγαλύτερη συνέπεια και διάρκεια. Ωστόσο και εμείς ειδικά στα ντέρμπι έχουμε δείξει ότι παρουσιαζόμαστε πολύ δυνατοί και συνήθως νικάμε…».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Δάφνη: Παράπονα για τη διαιτησία με το Αιγάλεω (pic)

Η Δάφνη εξέφρασε τα παράπονα της για τη διαιτησία στον αγώνα με το Αιγάλεω Η Δάφνη δεν τα …