Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Eurovision 2022: Με την Ανδρομάχη η Κύπρος στο διαγωνισμό

Eurovision 2022: Με την Ανδρομάχη η Κύπρος στο διαγωνισμό

eurovision andromaxi kypros e1646857732652

Η Ανδρομάχη θα «φέρει» τα χρώματα της Κύπρου στην Eurovision τον προσεχή Μάιο στην Ιταλία για τον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού.

Από την Ανδρομάχη Δημητροπούλου και το τραγούδι «Ela» θα εκπροσωπηθεί η Κύπρος στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τον προσεχή Μάιο στο Τορίνο της Ιταλίας.

Η ανερχόμενη τραγουδίστρια εκπροσωπείται δισκογραφικά από την Panik Records και το Ela, που θα ερμηνεύσει στη σκηνή της Eurovision, είναι δημιούργημα μιας ομάδας παγκόσμια διακεκριμένων συνθετών κι αποτελείται από τους Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani. Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Ανδρομάχη

Η Ανδρομάχη Δημητροπούλου γεννήθηκε το 1995 στο Σίγκεν της Γερμανίας και κατάγεται από τα Λεχαινά της Ηλείας. Σε ηλικία περίπου 10 ετών μετακόμισε στην Ελλάδα με τους γονείς της. Μετά το σχολείο άρχισε σπουδές Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα. Παράλληλα ξεκίνησε να τραγουδά σε μαγαζιά στα Λεχαινά, στην Αμαλιάδα και στο Γκάζι. Το 2015 και σε ηλικία 19 ετών δοκίμασε τις δυνάμεις της στο The Voice 2 που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1. Έκτοτε μετρά πολύ σημαντικές συνεργασίες ενώ το τελευταίο της τραγούδι “Βάσανό μου” σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Ακούστε το τραγούδι ΕΔΩ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΡΙΚ για την Ανδρομάχη:

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοινώνει ότι η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Που θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο της Ιταλίας τον προσεχή Μάιο. Από την ανερχόμενη και δημοφιλή τραγουδίστρια Ανδρομάχη. Η οποία ανήκει στην οικογένεια της Panik Records.

H Ανδρομάχη θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Ela», μιας ομάδας παγκόσμια διακεκριμένων συνθετών υπό τον Alex Papaconstantinou που απαρτίζεται από τους: Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani. Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Το «Ela» αποκαλύφθηκε πρώτη φορά στην εκπομπή του ΡΙΚ «Όλα Στον Αέρα», το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαρτίου. Το music video θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στο Panik Music, την ιστοσελίδα και το mobile app της Panik Records, έως και την Παρασκευή 11 Μαρτίου. Την ίδια μέρα (Παρασκευή 11 Μαρτίου), το «Ela» θα κυκλοφορήσει σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής και το music video θα κάνει πρεμιέρα στο YouTube.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…