Κεντρική Γυναίκες Euroleague γυναικών: Μια νίκη μακριά από το Final 4 οι Δικαιουλάκος – Πρέκας

Euroleague γυναικών: Μια νίκη μακριά από το Final 4 οι Δικαιουλάκος – Πρέκας

Σκίο Δικαιουλάκος

Μεγάλη νίκη σημείωσε η ιταλική Σκίο στην Euroleague γυναικών. Η ομάδα των Τζώρτζη Δικαιουλάκου και Πέτρου Πρέκα επικράτησε με 69-56 επί της USK Πράγα. Μάλιστα η ομάδα των Ελλήνων προπονητών είχε ηττηθεί στον πρώτο αγώνα στην Τσεχία με 72-70.

Από τη Σκίο ξεχώρισε η 34χρονη Γαλλίδα σέντερ Σαμπριν Γκρουντά με 16 πόντους και 14 ριμπάουντ, κάνοντας ένα εμφατικό νταμπλ νταμπλ. Από την άλλη για την USK ξεχώρισε με 18 πόντους και 17 ριμπάουντ, που επίσης έφτασε σε ένα εκκωφαντικό νταμπλ νταμπλ.

Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα η πρόκριση στο Final 4 της διοργάνωσης θα κριθεί επί τσέχικου εδάφους. Δεν μετράνε οι πόντοι των δυο ομάδων παρά μόνο η νίκη ή η ήττα. Ως εκ τούτου η σειρά των δυο ομάδων βρίσκεται πλέον στο 1-1.

Στην άλλη αναμέτρηση της Euroleague γυναικών, η Αβένιδα της Μαριέλλας Φασούλα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την επίσης ισπανική Χιρόνα. Η ομάδα της Ελληνίδας σέντερ έχει επικρατήσει με 77-63 στην έδρα της και πλέον βρίσκεται μια νίκη μακριά από το Final 4. Μάλιστα αν γίνει αυτό η ψηλή της Εθνικής μας ομάδας θα είναι η πρώτη Ελληνίδα παίκτρια που θα συμμετάσχει στο ραντεβού των 4 κορυφαίων ομάδων της Ευρωλίγκας γυναικών.

Υπενθυμίζεται ότι το «μαγικό χαρτάκι» για το Final 4 της Euroleague γυναικών έχουν ήδη πάρει με 2-0 νίκες η τουρκική Φενέρμπαχτσε και η ουγγρική Σοπρόν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Αλλαγή ώρας στον 5ο τελικό

Στις 13:30 αντί για τις 15:00 θα διεξαχθεί την Κυριακή, ο 5ος τελικός ανάμεσα σε Ολυμπιακό…