Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ένας 11χρονος Ουκρανός πρόσφυγας έφτασε μόνος από το Ζαπορίζια μέχρι τη Σλοβακία

Ένας 11χρονος Ουκρανός πρόσφυγας έφτασε μόνος από το Ζαπορίζια μέχρι τη Σλοβακία

child e1646569000552 jpg

«Ήρωα» ανακήρυξαν οι Σλοβάκοι ένα 11χρονο αγόρι από την Ουκρανία που ταξίδεψε μόνος του από το Ζαπορίζια, μέχρι τα σύνορα με τη Σλοβακία.

Ένα αγόρι από το Ζαπορίζια, την περιοχή όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης, που έπεσε στα χέρια των Ρώσων, ανακηρύχθηκε από τις σλοβακικές αργές «ήρωας» αφού πέρασε τα ουκρανο – σλοβακικά σύνορα μόνος του.

Κουβαλώντας μόνο μια τσάντα πλάτης, μια πλαστική σακούλα και ένα διαβατήριο και με έναν αριθμό τηλεφώνου γραμμένο στο χέρι του ο 11χρονος έφτασε στη Σλοβακία σύμφωνα με το σλοβάκικο υπουργείο Εσωτερικών.

Έφτασε μόνος γιατί οι γονείς του έπρεπε να μείνουν στην Ουκρανία. Οι εθελοντές τον υποδέχτηκαν, τον έβαλαν σε ένα ζεστό μέρος και του έδωσαν φαγητό και κάτι να πιεί, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η ανακοίνωση του υπουργείο, αναφέρει ότι λόγω των πληροφοριών που ήταν γραμμένες στο χέρι του παιδιού και σε ένα κομμάτι χαρτί που ήταν διπλωμένο μέσα στο διαβατήριό του, οι εθελοντές κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με τους συγγενείς του στη Σλοβακία, που μπόρεσαν έπειτα να φτάσουν στα σύνορα και να τον παραλάβουν.

«Τους κέρδισε όλους με το χαμόγελό του, την έλλειψη φόβου και την αποφασιστικότητα ενός πραγματικού ήρωα» αναφέρει το υπουργείο. Περισσότεροι από 1.200.000 Ουκρανοί έχουν φύγει από τη χώρα, με το 53,7% να κατευθύνεται σύμφωνα με τον ΟΗΕ στην Πολωνία.

Οι υπόλοιποι μοιράζονται προς το παρόν μεταξύ Ουγγαρίας, Σλοβακίας, Μολδαβίας και Ρουμανίας.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…