Κεντρική Elite League Διαμαντάκος: «Στόχος να κερδίσουμε το Μαρούσι, στο τέλος το ταμείο»

Διαμαντάκος: «Στόχος να κερδίσουμε το Μαρούσι, στο τέλος το ταμείο»

Διαμαντάκος, Αγρίνιο

To Aγρίνιο επικράτησε εκτός έδρας της Δάφνης Δαφνίου με 77-38 και συνεχίζει την καλή του πορεία στο πρωτάθλημα της Α2. Ο προπονητής του Αγρινίου, Ιωάννης Διαμαντάκος, «φιλοξενήθηκε» στο ΕΟΚ webradio και μίλησε τόσο για την ομάδα και τους στόχους της, όσο και για τη στήριξη του κόσμου.

Για την ομάδα: «Προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε αγώνα. Έχουμε χάσει αρκετό έδαφος φέτος. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την παραμονή».

Για τον στόχο του Αγρινίου: «Ο στόχος είναι να κερδίσουμε την Τετάρτη το Μαρούσι. Προσπαθούμε να βλέπουμε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Συνδυαστικά με το γεγονός ότι το ρόστερ μας είναι περιορισμένο, δε μας δόθηκε η δυνατότητα να διεκδικήσουμε περισσότερες νίκες στον 1ο γύρο. Στον 2ος γύρο προσπαθούμε να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Στο τέλος θα κάνουμε το «ταμείο» και θέλουμε να πιστεύουμε ότι στη φάση των play-outθα είμαστε σε μια πλεονεκτική θέση».

Για το ότι διαθέτουν την καλύτερη άμυνα από τις ομάδες που βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία: «Η δική μου φιλοσοφία και γενικότερα των Ελλήνων προπονητών στηρίζεται στην άμυνα. Έχει γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση για το αν πρέπει να αλλάξει το στυλ του ελληνικού μπάσκετ. Προσωπική μου άποψη, θα πρέπει να ξεκινάμε από την άμυνα. Η άμυνα σαν ένα κομμάτι του παιχνιδιού σού δίνει τη δυνατότητα να αυξήσεις τον αριθμό των κατοχών σου. Προσπαθούμε να «χτίσουμε» την ομαδική άμυνα, προσπαθούμε να πάρουμε ενέργεια και θετική ψυχολογία, σε συνάρτηση βέβαια με το ρόστερ που διαθέτουμε. Εμείς σαν Αγρίνιο, επιλέξαμε να πάρουμε παιδιά που δεν είχαν πάρα πολλές παραστάσεις στην Α2, θεωρούνται φέρελπις κάποιοι. Θέλαμε να «χτίσουμε» σε αυτό, οπότε αφού επιλέξαμε αυτό προσπαθούμε να το στηρίξουμε. Για εμένα προσωπικά, αφετηρία είναι η άμυνα».

Για το παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας (30/3): «Είναι κομβικό. Έχουν έρθει αρκετά αποτελέσματα-έκπληξη φέτος στο πρωτάθλημα και νομίζω μέχρι το τέλος θα υπάρξουν κι άλλα τέτοια. Για εμάς είναι κομβικό το παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας, γιατί είμαστε κοντά στη βαθμολογία και θέλουμε και να καλύψουμε τη διαφορά τη ήττας στη Βέροια. Ωστόσο έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Γενικότερα, και την 1ηχρονιά στην Α2 και την τελευταία στη Β’ Εθνική που ανεβήκαμε, ο κόσμος είναι δίπλα μας και αποτελούμε και δυνατή έδρα. Μετά την άρση των περιοριστικώνμέτρων, η προσέλευση του κόσμου είναι αυξημένη. Εμείς σαν σωματείο, σαν οργανισμός προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Ακόμα και μια επιπλέον οικογένεια, ένα επιπλέον παιδί να έρθει στο γήπεδο είναι κέρδος για εμάς και είναι και το ζητούμενο».

Για το αν «ονειρεύονται» να φτάσουν στο αντίστοιχο επίπεδο του Παναιτωλικού, που παίζει με τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού: «Όλη η περιοχή είναι με τον Παναιτωλικό και κατ’ επέκτασιν περνάει αυτό από το μυαλό μας, σε ένα απώτερο μέλλον βέβαια. Αλλά στην πραγματικότητα ας είμαστε με τα πόδια πάνω στη γη, να προχωράμε βήμα-βήμα και να μπορούμε να ονειρευόμαστε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Τσάμης: «Παλιές συνήθειες παικτών εμφανίστηκαν ξανά στο γήπεδο» (vid)

Εμφανής η απογοήτευση του προπονητή της Μυκόνου για την εμφάνιση με τον Μίλωνα Απογοητευμέ…