Κεντρική Basket League Δέδας: «Αυτονόητη η ανάγκη αυτοσυντήρησης»

Δέδας: «Αυτονόητη η ανάγκη αυτοσυντήρησης»

Δέδας ΑΕΚ

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει αύριο τον Άρη και ο Στέφανος Δέδας, μιλώντας στο aekbc.gr αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αγώνα.

«Έχουμε μπροστά μας ακόμη ένα ματς, σ’ ένα χρονικό σημείο όπου η νίκη για μας έχει πολύ μεγάλη σημασία. Ο Άρης στο γήπεδό του είναι πολύ μαχητικός και ξέρει να κρύβει τις αδυναμίες του. Έχουμε, ωστόσο, πολύ καλή ψυχολογία μετά από τη νίκη μας επί του Απόλλωνα Πάτρας, και με τις συνθήκες που επικρατούσαν. Θέλουμε το «διπλό». Μας έχει λείψει μία εκτός έδρας νίκη εδώ και καιρό. Όμως, βρισκόμαστε πάντα στην ίδια δύσκολη κατάσταση σε ό,τι αφορά στο περιορισμένο έμψυχο δυναμικό μας.

Έχοντας συνηθίσει, πάντως, σ’ αυτό τον μικρό αριθμό διαθέσιμων παικτών, εμφανίζουμε αυτοματισμούς και συνεργασίες σε άμυνα και επίθεση. Με την πάροδο του χρόνου και έχοντας «εθιστεί» στα προβλήματά μας, επιτρέψτε μου να πω, η κατάσταση γίνεται πιο διαχειρίσιμη για τον προπονητή.

Προσπαθούμε να βγάλουμε από το μυαλό μας τα μειονεκτήματα, που έχουν προκαλέσει οι ατυχίες μας στη δομή της ομάδας και να τα μετατρέψουμε σε πλεονεκτήματα. Είναι αυτονόητη άλλωστε η ανάγκη αυτοσυντήρησης. Δεν προλαβαίνουμε να στενοχωρηθούμε για όλα όσα μας συμβαίνουν. Δουλεύουμε με το υλικό της στιγμής και κοιτάμε μπροστά».

Και κατέληξε: «Περιμένουμε ένα ματς πολύ δυνατό, διότι όπως προείπα ο αντίπαλός μας παίζει πολύ σκληρά στην έδρα του. Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό. Να δράσουμε έτσι όπως προετοιμαστήκαμε. Με καλές αποστάσεις. Να τιμωρήσουμε την πιεστική άμυνα του αντιπάλου. Κυρίως πρέπει να είμαστε όμως έτοιμοι πρωτίστως πνευματικά και μετά σωματικά, διότι είναι ένα ματς, που χρειάζεται πολύ καλή συγκέντρωση και πολύ καλό «διάβασμα», έτσι ώστε να κρύψουμε τις όποιες αδυναμίες μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ένταση μεταξύ Αταμάν και Μπαρτζώκα

Ένταση προκλήθηκα μεταξύ Αταμάν και Μπαρτζώκα στο φινάλε του Παναθηναικός – Ολυμπιακ…