Κεντρική Elite League Δ. Χουχουλής: «Ο Πανερυθραϊκός επενδύει στα νέα παιδιά»

Δ. Χουχουλής: «Ο Πανερυθραϊκός επενδύει στα νέα παιδιά»

Πανερυθραϊκός

Μια μέρα μετά τη νίκη του Πανερυθραϊκού επί του Κόροιβου, σε εξ αναβολής αγώνα για την Α2, ο Δημήτρης Χουχουλής μίλησε  στο ραδιόφωνο της ΕΟΚ, για το θετικό αποτέλεσμα αλλά και για τους στόχους της ομάδας του.

Αναλυτικά:

Τη χθεσινή νίκη: «Ήταν σημαντική νίκη για πολλούς λόγους. Και βαθμολογικά και ψυχολογικά, αλλά και για την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Είναι μικρή ηλικιακά η ομάδα, με πολλά καινούργια παιδιά σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Όλα αυτά είναι δύσκολα. Είναι δύσκολο το εγχείρημα αυτό, αλλά θέλει υπομονή και “γερό στομάχι”. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε!».

Την απειρία που υπάρχει στην ομάδα: «Είναι μεγάλο το ποσοστό της απειρίας στην ομάδα. Φέτος έχουμε βάλει παιδιά στην Α2. Είναι κάτι που θέλει να κάνει ο πρόεδρος της ομάδας, ο κύριος Τσικόπουλος. Τον ενδιαφέρει πολύ το αναπτυξιακό κομμάτι, που ξεκινάει από τη βάση της ομάδος και φτάνει μέχρι την αντρική ομάδα. Και σε ακαδημαϊκό και σε αγωνιστικό επίπεδο. Είναι μια προσπάθεια που γίνεται με τον Άλεξ Βουγιούκα, τον ambassador της ομάδας, ο οποίος γύρισε από ένα ταξίδι στην Αμερική, όπου πήγε να ανοίξει επικοινωνία με Αμερικανικά πανεπιστήμιο για να μπορούν να φεύγουν οι παίκτες. Όλα αυτά καταλήγουν στο αντρικό, γιατί αυτός είναι ο “καθρέπτης”. Φέτος βάλαμε παιδιά που δεν έχουν ξαναπαίξει στην Α2 σαν πρωταγωνιστές. Είναι ένα ωραίο εγχείρημα που το έχει ανάγκη το ελληνικό μπάσκετ και μακάρι να βγει».

Το αν σκέφτηκε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια να πάει σε άλλη ομάδα: «Υπήρχαν προτάσεις, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να φύγω από εδώ, καθώς ήταν πολύ ισχυροί οι “δεσμοί” που είχα αναπτύξει με ανθρώπους της ομάδος. Ευτυχήσαμε όλα αυτά τα χρόνια να μην “πλήξουμε” ποτέ. Πάντα κάτι καινούργιο κάναμε, δεν μείναμε ποτέ στα ίδια. Όταν ήρθα εδώ, η ομάδα ήταν στο Γ’ Τοπικό, όλο ανεβαίναμε, πέφταμε, τώρα είμαστε στην Α2. Τα τελευταία 4-5 χρόνια έχουν μπει νέα οράματα στον σύλλογο, με την παρουσία του κύριου Τσικόπουλου, που θέλει αυτό που ανέφερα πριν, το αναπτυξιακό κομμάτι δηλαδή. Αυτό μας γεμίζει με πολύ μεγάλη ενέργεια.

Έχουμε μια ακαδημία που αγγίζει τα 300 παιδιά, τα αναπτυξιακά μας τμήματα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, το παιδικό είναι στην Α’ κατηγορία, το εφηβικό έφτασε στους “4” της ΕΣΚΑ και διεκδικεί την είσοδό της στον τελικό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και αύριο είναι το 2ο παιχνίδι. Γενικώς κάνουμε πράγματα. Δεν έχουμε στο μυαλό μας μόνο να ανέβουμε μια κατηγορία και έπειτα απλά να πάμε να το διασκεδάσουμε. Θέλουμε να είμαστε δημιουργικοί, κοιτάμε την επόμενη μέρα και αυτό μας γεμίζει ενέργεια και δε μας κουράζει. Βέβαια, στη ζωή κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις με τις αποφάσεις που παίρνεις. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα, είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος. Όσο με θέλουνε εδώ και έχω αυτήν την ενέργεια που έχω τώρα, θα παραμείνω και θα προσπαθώ για το καλύτερο για την ομάδα».

Το αν αποτελεί στόχο η είσοδος στα play-offs:«Η ομάδα στοχεύει πάντα στο υψηλότερο “σκαλί”. Μακάρι να το καταφέρουμε. Έχω βάλει έναν στόχο στα παιδιά και τους τον υπενθυμίζω συνεχώς. Δε με ενδιαφέρουν οι νίκες και ήττες. Με ενδιαφέρει μόλις βγαίνουμε από το γήπεδο να ξέρουμε ότι έχουμε κάνει το καλύτερο και έχουμε την έννοια της ομάδας. Εχθές το καταφέραμε, παίξαμε καλό μπάσκετ και παρ’ ό,τι είχαμε ένα “νεκρό” διάστημα το διαχειριστήκαμε. Αυτό είναι το κέρδος των παιδιών. Όταν πάνε τα πράγματα “τρένο” είναι όλα καλά. Το θέμα είναι να μάθουν στα σκαμπανεβάσματα ενός αγώνα, να ζήσουν δηλαδή τέτοιες στιγμές. Εχθές συνέβη, το διαχειριστήκαμε, κερδίσαμε κιόλας, άρα τα παιδιά κάνανε μισό βηματάκι μπροστά. Κοιτάμε πλέον το επόμενο παιχνίδι, ξεχνώντας τι έγινε εχθές».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Elite League: Τα αποτελέσματα των play off/play out

Το 2-1 έκανε ο Πανιώνιος. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των play off/play out. Ο Πανιώνι…