Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Χρήστος Καλαϊτζίδης στο ΕΟΚ WebRadio: «Δεν είχαμε στόχο την άνοδο»

Χρήστος Καλαϊτζίδης στο ΕΟΚ WebRadio: «Δεν είχαμε στόχο την άνοδο»

Καλαϊτζίδης

Στο ΕΟΚ WebRadio και την εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τους Λεωνίδα Πιστιόλη και Μαρίνο Πρίντεζη, μίλησαν σήμερα (15/3) πρωταγωνιστές και από τη Γ’ Εθνική. Συγκεκριμένα, ο πρώτος που πήρε τον λόγο ήταν ο προπονητής του συμπρωτοπόρου του 10ου  Ομίλου Διαγόρα Ρόδου, Χρήστος Καλαϊτζίδης.

Ο Χρήστος Καλαϊτζίδης μίλησε:

Για τον στόχο του Διαγόρα: «Δεν ήταν στόχος η άνοδος. Όταν μιλήσαμε το καλοκαίρι με τη διοίκηση και το τμήμα μπάσκετ του Διαγόρα είχαμε θέσει ένα πολύ φιλόδοξο πλάνο και είπαμε να βασιστούμε σε παιδιά από το νησί και από τις ακαδημίες του Διαγόρα. Τα 6 παιδιά της ομάδας μας είναι από την ακαδημία του Διαγόρα, τα 5 από ακαδημίες της Ρόδου και μόνο 1 είναι από Αθήνα, ο Μάριος Δερμιτζάκης.

Είπαμε να δώσουμε «πάτημα» σε αυτά τα παιδιά που τελειώνουν από τα εφηβικά του Κολοσσού, του Διαγόρα και δε μπορούν να παίξουν κατευθείαν Α1, να έρθουν να δουλέψουν και στο μέλλον να αγωνιστούν και στην Α1. Θέλουμε και να αναβαθμίσουμε τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες, να φτιάξουμε διάφορα camp, να δουλέψουμε τα παιδιά, να έρθουν εδώ γνωστοί προπονητές και αθλητές. Είναι ένα φιλόδοξο project, γιατί βασιζόμαστε σε νέα παιδιά που έρχονται από το νησί, αλλά όμως είναι δύσκολο να κάνεις πρωταθλητισμό».

Για το επιβαρυμένο πρόγραμμα που ακολουθεί: «Εμείς έχουμε και πολλά ταξίδια, γιατί δεν παίζουμε μόνο σε νησιά και αυτό είναι πολύ κουραστικό. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να διαχειριστούμε τους τραυματισμούς, γιατί έχουμε μικρό ρόστερ. Αυτό που εύχομαι κάθε μέρα είναι να είναι γερά τα παιδιά, να μην έχουν τραυματισμούς, για να μπορέσουμε να αντέξουμε αυτόν τον Γολγοθά».

Για τη δυσκολία νησιωτικής ομάδας να αναδείξει παίκτες: «Είναι δύσκολο, γιατί τα πρωταθλήματα εδώ είναι με λίγες ομάδες και τα παιδιά έχουν λίγους αγώνες. Χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά, πολύ προπόνηση, πλάνο και πολύ υπομονή για να προωθήσεις παιδιά στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαι προπονητής που δε φοβάται να ρισκάρει και να προωθήσει νέα παιδιά. Γενικά θέλει υπομονή και δουλειά. Δε μπορούμε και να παίξουμε φιλικά, γιατί είναι οι αρκετές μετακινήσεις και τα έξοδα πολλά».

Για το αν ετοιμάζουν καλοκαιρινό camp: «Θα οργανώσουμε σίγουρα ένα καλοκαιρινό camp. Θα γίνει κάτι πολύ καλό για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Θα υπάρχει και ενημέρωση για ό,τι δημιουργηθεί. Το να δουν τα παιδιά ανθρώπους που θαυμάζουν και έχουν μεγαλουργήσει στο μπάσκετ είναι μόνο κέρδος γι’ αυτά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…