Κεντρική Basket League Χάνλαν: «Η ποιότητα του Προμηθέα και το γεμάτο γήπεδο»

Χάνλαν: «Η ποιότητα του Προμηθέα και το γεμάτο γήπεδο»

Χάνλαν

Ο Άρης δοκιμάζεται κόντρα στον Προμηθέα και ο Ολιβιέ Χάνλαν αναφέρθηκε στο ματς μέσω του blog του ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά:

«Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του μπάσκετ.

Έχουμε έναν δύσκολο αγώνα απέναντι στον Προμηθέα Πατρών, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι μία από τις καλύτερες και πιο αξιοσέβαστες ομάδες στην Ελλάδα, η οποία αγωνίζεται στο ιδιαίτερα απαιτητικό EuroCup. Εγώ δε θα αγωνιστώ στο ματς, όμως βλέπω τους συμπαίκτες μου συγκεντρωμένους και αποφασισμένους να παλέψουν.

Ο αντίπαλος δεν έχει μία ή δύο εστίες κινδύνου. Έχει ένα ιδιαίτερα ποιοτικό ρόστερ, από τους γκαρντ μέχρι τους ψηλούς. Εμείς πρέπει να είμαστε δυνατοί από το ξεκίνημα του αγώνα και να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα της έδρας.

Για ακόμα μία φορά η άμυνα θα είναι το κλειδί. Μέσω της άμυνας μπορείς να καθορίσεις το τέμπο του αγώνα και αν το κάνεις αυτό, βλέπεις ποια αβαντάζ μπορείς να έχεις απέναντι στον αντίπαλο.

Επιθετικά, συνήθως παίζουμε καλά στην έδρα μας και έχουμε τον Άντονι Κάουαν σε πολύ καλή φόρμα το τελευταίο διάστημα, ενώ δίνουν λύσεις παίκτες όπως ο Έρικ Λόκετ και ο Ζίριους Γουίλιαμς, όμως δεν είναι μόνον αυτοί. Αρκετοί παίκτες έχουν βγει μπροστά το τελευταίο διάστημα.

Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είναι πάντα καλό να μπορείς να «κλέβεις» τέτοια ματς, όπως θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει και στο Λαύριο.

Εγώ δυστυχώς δε θα μπορέσω να ενισχύσω την ομάδα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, όμως θα είμαι έτοιμος την επόμενη εβδομάδα. Ο αγώνας με την ΑΕΚ ήταν πολύ σημαντικός και πίεσα τον εαυτό μου για να παίξει. Όμως έχουμε μπροστά μας αρκετά παιχνίδια, πολλά από τα οποία μπορούμε να κερδίσουμε. Την επόμενη εβδομάδα πιστεύω ότι θα κάνω κανονικά προπονήσεις και θα φτάσω στο 100% για τον κρίσιμο αγώνα με τον Ηρακλή.

Κλείνοντας, θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς τον κόσμο μας. Από αυτήν την εβδομάδα, η χωρητικότητα των γηπέδων επιστρέφει στο 100%. Τα εντός έδρας παιχνίδια έχουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην πορεία μιας ομάδας.

Έχουμε δει σε πολλά ματς στο σπίτι μας πόση ενέργεια μας δίνουν οι φίλαθλοί μας, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη νίκη. Οι φίλαθλοι μάς σπρώχνουν για να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε και χρειαζόμαστε την έντονη παρουσία τους και στον αυριανό αγώνα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…