Κεντρική Basket League Basket League: Μεγάλος «κλέφτης» ο Ολυμπιακός

Basket League: Μεγάλος «κλέφτης» ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακό basket League

Ο αποψινός αγώνας θα μείνει στην ιστορία και για άλλους λόγους. Ένας από αυτούς ήταν τα 23 κλεψίματα του Ολυμπιακού με τα οποία σημείωσε νέα, κορυφαία επίδοση στην ιστορία της Stoiximan Basket League.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν δικό τους με 20 κλεψίματα (εντός έδρας με τον Άρη για τη σεζόν 2001-02 και εκτός έδρας με το Περιστέρι Vitabiotics για τη σεζόν 2011-12) όσα είχε και ο Άρης στο εντός έδρας παιχνίδι του με την Ολύμπια Λάρισας για τη σεζόν 2006-07.

 

Άλλα ατομικά ρεκόρ του Ολυμπιακού στη Basket League:

 

*Τα πολλά κλεψίματα οδήγησαν και σε μεγάλη επίδοση πόντων από αιφνιδιασμούς. Ο Ολυμπιακός πήρε 36 πόντους στο transition σημειώνοντας ρεκόρ περιόδου αφού είχε 33 στο ματς της 12ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό.

 

*Παράλληλα ο Ολυμπιακός σημείωσε διπλό ρεκόρ στους πόντους από τα λάθη του αντιπάλου του. Είχε 44 πόντους και +32 συντελεστή (44-12) ενώ οι προηγούμενες καλύτερες επιδόσεις ήταν εκείνες του Ηρακλή στο εκτός έδρας ματς με τη Λάρισα (34 και +25).

 

*Οι γηπεδούχοι είχαν 21 περισσότερες ασίστ (31-10) και ισοφάρισαν το σχετικό ρεκόρ αφού την ίδια διαφορά είχε και ο Προμηθέας από τον Ιωνικό στο ματς της Νίκαιας για την 7η αγωνιστική (9-30).

 

*Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός περιορίστηκε στα δύο επιθετικά ριμπάουντ, επίδοση που συνιστά νέο αρνητικό ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League αφού το προηγούμενο μοιράζονταν ο Κολοσσός Hotels από τη 2η και ο ΠΑΟΚ Mateco από την 7η αγωνιστική έχοντας από τρία.

 

Αρνητικό ρεκόρ αποτελεί και το 6,7% που είχε ως συντελεστή επιθετικών ριμπάουντ/χαμένων σουτ. Το προηγούμενο ήταν το 10,7% που είχε στο ίδιο γήπεδο για την 7η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ Mateco.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Basket League: Με Ελληνική σημαία και Εθνικό Ύμνο σε όλα τα παιχνίδια

Με Ελληνική σημαία και Εθνικό Ύμνο θα διεξάγονται  τα παιχνίδια της Basket League. Σε αλλα…