Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τη δίωξη της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την υπόθεση θανάτου και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας.
Σύμφωνα με το διαβιβαστικό μάλιστα «από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προκύπτει ότι ο θάνατος της Δασκαλάκη Γεωργίας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, από τη στιγμή της χορήγησης και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί με τη Γεωργία ήταν μόνο η μητέρα της Πισπιρίγκου, Σωτηρία.
Το διαβιβαστικό
Στο διαβιβαστικό αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Από την Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της Γεωργίας, ζητήθηκαν οι ιατρικοί φάκελοι από όλα τα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί (Καραμανδάνειο, Π.Γ.Ν. Πατρών, Ωνάσειο, Γ.Ν. Παίδων Αθηνών) και εξετάστηκε όλο το ιατρικό προσωπικό του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» που παρακολουθούσε την πορεία της υγείας της.
Εξετάστηκε και ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στη Δασκαλάκη Γεωργία, από του οποίου την κατάθεση προέκυψε ότι ο θάνατός της επήλθε συνεπεία «θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία».
Συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη», σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης.
Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. Από την έρευνα τη Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της».
Ανοίγουν οι φάκελοι και των άλλων δυο παιδιών – Άρση απορρήτου
Στο πλαίσιο της έρευνας θα ανοίξουν και πάλι οι φάκελοι των θανάτων των άλλων δυο παιδιών ενώ, θα γίνει και άρση του απορρήτου των επικοινωνιών αλλά και έρευνα στις επικοινωνίες που είχε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η 33χρονη προκειμένου να συλλέξουν οι αστυνομικοί στοιχεία που θα δέσουν περισσότερο την υπόθεση και θα αποκαλύψουν αν τελικά η μητέρα της ήταν αυτή, που όπως όλα δείχνουν, έδωσε την κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα και αν ευθύνεται για το θάνατο των άλλων δυο κοριτσιών.
Συγκεκριμένα, για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας από την Πάτρα, την Ίριδα και τη Μαλένα, που έχασαν τη ζωή τους με ανεξήγητο τρόπο, οι ανακριτικές αρχές διερευνούν το εάν ευθύνεται η μητέρα τους, η οποία συνελήφθη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δείγματα ούρων ή αίματος σε κάποιο νοσοκομείο, που μπορούν να αναλυθούν και αργότερα. Πρόκειται για ιστολογικά δείγματα, τα οποία έχουν διατηρηθεί σε φορμόλη, ωστόσο δεν είναι γνωστό αν γίνει εκ των υστέρων στην Ελλάδα αυτή η διερεύνηση».
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές πλέον προχωρούν σε άρση του απορρήτου επικοινωνιών της κατηγορούμενης, προκειμένου να δοθεί απάντηση και στο ερώτημα πώς βρέθηκε στην κατοχή της η κεταμίνη, η ουσία που βρέθηκε σε αυξημένη ποσότητα στον οργανισμό της 9χρονης κόρης της.
Οι έρευνες των αστυνομικών στρέφονται, μεταξύ άλλων, και στο από πού και πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου προμηθεύτηκε την κεταμίνη, την ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της άτυχης Τζωρτζίνας και επέφερε τον θάνατό της.
Το στοιχείο αυτό θεωρείται “κλειδί”, καθώς ενδεχομένως προκύψουν κι άλλα άτομα που μπορεί να γνώριζαν τις προθέσεις της μάνας. Παρόλο που δεν είναι σίγουροι ότι θα καταφέρουν να βρουν την απάντηση, οι αστυνομικοί έχουν επιδοθεί σε μία βαθιά έρευνα για τη λύση και αυτού του γρίφου.
Ψύχραιμη η μητέρα αρνείται τα πάντα
Οι αστυνομικοί που έχουν μιλήσει με την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου κάνουν λόγο για μια γυναίκα ψύχραιμη και παγωμένη η οποία αρνείται τα πάντα επαναλαμβάνοντας συνεχώς κακως με φέρατε, ψάξτε αλλού.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα ομολογήσει εύκολα όπως εκτιμούν έμπειροι αξιωματικοί της Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που χειρίζονται την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα.
Αποκαλυπτικοί διάλογοι της Πισπιρίγκου με τους αστυνομικούς: “Όταν χτυπήσατε την πόρτα, googlαρα να μάθω την κεταμίνη”
Ομιλητική, κατά τη μεταφορά της από την Πάτρα στην Αθήνα, επικοινωνιακή και με ψηλά το κεφάλι περιγράφουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση μεταγωγής της στη ΓΑΔΑ και είχαν μαζί της μια πρώτη συζήτηση.
– Με τι ιδιότητα με φέρατε εδώ;
Αυτή ήταν μια από τις ερωτήσεις της 33χρονης στους αστυνομικούς. Τότε εκείνοι της έδειξαν το ένταλμα σύλληψης.
– Δεν έχω κάνει τίποτα. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;
– Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;
– Όχι δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.
– Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;
– Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. “Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, googlαρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη”.