Κεντρική Basket League Απόλλωνας: Ρεκόρ καριέρας ο Τσαλμπούρης

Απόλλωνας: Ρεκόρ καριέρας ο Τσαλμπούρης

Τσαλμπούρης

Μπορεί να αστόχησε στο τρίποντο που θα μπορούσε να χαρίσει στον Απόλλωνα τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, όμως ο Γιώργος Τσαλμπούρης πρόσθεσε στο ενεργητικό του μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση. Μάλιστα, συνδυάστηκε με το δεύτερο συνεχόμενο του double-double και ένα ακόμη ρεκόρ καριέρας στη διάρκεια της σεζόν.

Ο 25χρονος σέντερ βελτίωσε κατά ένα ριμπάουντ την κορυφαία επίδοση του στη Basket League αφού μάζεψε 13, ένα παραπάνω από το παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής με τον Κολοσσό H Hotels.

Έχοντας 18 πόντους πέραν των 13 ριμπάουντ του, ο Τσαλμπούρης έφτασε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο double-double ενώ δεν είχε ανάλογη επίδοση στις πρώτες 109 εμφανίσεις του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Το σημερινό παιχνίδι ήταν το έκτο του φετινού Πρωταθλήματος στο οποίο υπήρξε double-double και από τις δύο ομάδες. Ο Απόλλων Oscar είχε συμμετοχή σε ένα ακόμη κόντρα στον Ηρακλή για την 6η αγωνιστική όταν έφτασαν σε τέτοια επίδοση ο Γιάννης Κουζέλογλου για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και ο Ντεζόν Ντέιβις γι’ αυτήν της Πάτρας.

Ακόμη με τους 18 πόντους που σημείωσε στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, ο Τσαλμπούρης μπήκε στην 50άδα της λίστας των σκόρερ του Απόλλωνα στη Basket League. Έφτασε τους 252 και ξεπέρασε τον Τζίμι Όλιβερ που είχε 243.

Το μοναδικό του εύστοχο τρίποντο σε επτά προσπάθειες ήταν αρκετό για τον Τσαλμπούρη ώστε να τον καταστήσει τον 28ο παίκτης στην ιστορία του Απόλλωνα Oscar στην κατηγορία που έφτασε τα 30.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…