Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Απειλές Πούτιν για αυξήσεις των τιμών σε παγκόσμιο επίπεδο

Απειλές Πούτιν για αυξήσεις των τιμών σε παγκόσμιο επίπεδο

Πούτιν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρίζεται ότι η Δύση επιχειρεί να κατηγορήσει τη χώρα του για τα δικά της λάθη και ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα του, για την εισβολή στην Ουκρανία, είναι παράνομες.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος δεσμεύεται πως θα λύσει τα προβλήματα που θα προκύψουν, ενώ επίσης είπε ότι οι κυβερνήσεις των δυτικών χωρών εξαπατούν τους λαούς τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της σχετικά με τον τομέα της ενέργειας και «έδειξε» τις ΗΠΑ ως υπαίτιο για την αύξηση των τιμών, αναφερόμενος και στον αποκλεισμό του ρωσικού πετρελαίου από τη χώρα.

Στις δηλώσεις του αυτές ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, απειλώντας τη Δύση πως αν συνεχίσει να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, οι τιμές θα αυξηθούν παγκοσμίως.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Πούτιν, μιλώντας σε κυβερνητική σύσκεψη, δήλωσε ότι οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως θα αυξηθούν περαιτέρω εάν οι δυτικές χώρες εντατικοποιήσουν τις πιέσεις προς την Ρωσία, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός λιπασμάτων στον κόσμο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας της Ρωσίας Ντμίτρι Πατρούσεφ δήλωσε κατά την διάρκεια της ίδιας σύσκεψης της οποίας προήδρευσε ο Πούτιν, ότι η ασφάλεια των τροφίμων είναι διασφαλισμένη και ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις δεσμεύσεις της στον τομέα των εξαγωγών για τις παγκόσμιες αγορές αγροτικών προϊόντων.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας δήλωσε ότι έχει λάβει μέτρα για τον περιορισμό της εκροής κεφαλαίων και ότι θα συνεργαστεί με τη ρωσική κεντρική τράπεζα για να διασφαλίσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Προτεραιότητά, είπε του υπουργείο, είναι η σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Λίγες ημέρες πριν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είχε ανακοινώσει το εμπάργκο των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο, ενώ η Βρετανία και η ΕΕ παρουσίασαν το σχέδιό τους για σταδιακή απομάκρυνση από τη ρωσία για τις ανάγκες τους.

Έχουν προηγηθεί εκκλήσεις από του πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για έναν αποκλεισμό των εισαγωγών ρωσικών προϊόντων, στο πλαίσιο των αυξανόμενων κυρώσεων που επιβάλλονται στη Ρωσία από την ημέρα της εισβολής της σε ουκρανικά εδάφη.

ΠΗΓΗ: dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Black Friday: «Ξεπούλησαν» τα e-shops

Το 3,4% των επισκεπτών στα ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop) προχώρησε σε αγορά. Σύμφωνα με…