Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Άνοιξε ο δρόμος για συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι

Άνοιξε ο δρόμος για συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι

Ουκρανία Ελλάδα
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε ότι ανοίγει ο δρόμος για τη συνάντηση των προέδρων Ρωσίας και Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, το Κρεμλίνο για πρώτη φορά δεν αποκλείει μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν και Βλαντίμιρ Ζελένσκι.

Αυτή, ωστόσ, θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη για να φέρει αποτελέσματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους την Παρασκευή.

«Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας συνάντησης μεταξύ του Πούτιν και του Ζελένσκι. Θεωρητικά, είναι όντως δυνατή», δήλωσε ο ίδιος, σχολιάζοντας την παρατήρηση του Τούρκου προεδρικού εκπροσώπου Ιμπραήμ Καλίν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε, ωστόσο, πως «πρώτα οι αντιπροσωπείες και οι υπουργοί πρέπει να κάνουν το δικό τους μέρος της δουλειάς για να διασφαλίσουν ότι οι πρόεδροι δεν θα συναντηθούν μόνο για χάρη της διαδικασίας και μιας συνομιλίας, αλλά θα πραγματοποιήσουν μια συνάντηση για να επιτύχουν αποτελέσματα».

«Η θέση της Ρωσίας δεν είναι μυστική, έχει διατυπωθεί και έχει τεθεί υπόψη των Ουκρανών διαπραγματευτών. Περιμένουμε να λάβουμε τις διευκρινίσεις τους», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε μετά από συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρι Κουλέμπα την Πέμπτη ότι ο Πούτιν δεν αρνήθηκε ποτέ να πραγματοποιήσει επαφές, αλλά η Μόσχα δεν επιδιώκει επαφές για χάρη των επαφών, αλλά θέλει να κάνει συγκεκριμένες συμφωνίες.

Πού κάνει πίσω η Ουκρανία για να κάτσουν στο τραπέζι οι δύο πρόεδροι

Σε διαπραγματεύσεις κάλεσαν εκ νέου οι Ουκρανοί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την Πέμπτη, με τον Ζελένσκι να δηλώνει έτοιμος να μιλήσει στον Ρώσο πρόεδρο.

Παρά το γεγονός ότι οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν την Πέμπτη στην Αττάλεια και δεν κατάφεραν τα βρουν, οι Ουκρανοί παραμένουν αισιόδοξοι ότι μπορεί να υπάρξει ακόμα και τώρα διπλωματική διέξοδος από τον πόλεμο.

«Είναι καλό νέο το ότι συναντηθήκαμε, όμως δυστυχώς δεν είναι υπουργός των Εξωτερικών της Ρωσίας που θα πάρει την τελική απόφαση για τη λήξη του πολέμου. Την τελική απόφαση για εκεχειρία και απόσυρση των στρατευμάτων παίρνεται από έναν άνθρωπο μόνο» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι.

Όσο για το τι είναι έτοιμη να δώσει η Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι ανέφερε: «Η Ουκρανία είναι ανοιχτή στο θέμα της ουδετερότητας, αφού το ΝΑΤΟ δεν είναι ούτως ή άλλως έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία». «Την ίδια ώρα, χρειαζόμαστε εγγυήσεις ότι αυτός ο άθλιος πόλεμος, η άθλια αυτή επιθετικότητα δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον».

ΠΗΓΗ: dnews,gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…