Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Άνοιγμα Ζελένσκι με στόχο την εκεχειρία: Να συζητήσουμε για Κριμαία, Ντονμπάς, Λουγκάνσκ

Άνοιγμα Ζελένσκι με στόχο την εκεχειρία: Να συζητήσουμε για Κριμαία, Ντονμπάς, Λουγκάνσκ

Ζελένσκι

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμβιβασμούς όσον αφορά την Κριμαία, το Ντονμπάς και το Λουγκάνσκ άφησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σε συνέντευξή του στο ABC το βράδυ της Δευτέρας.

«Μπορούμε να συμβιβαστούμε για το πώς θα συνεχίσει η ζωή στις περιοχές της Κριμαίας του Ντονμπάς και το Λουγκάνσκ» είπε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι προσθέτοντας ότι «μιλάμε για περιοχές που έχει αναγνωρίσει μόνο η Ρωσία και κανένας άλλος, όμως μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε συμβιβασμούς για το πώς θα συνεχίσουν να ζουν αυτές οι περιοχές».

«Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι το πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι σε αυτές τις περιχές που θέλουν να είναι τμήμα της Ουκρανίας. Ποιος θέλει να τους αποδεχθεί στην Ουκρανία; Επομένως το ζήτημα είναι πιο περίπλοκο από ό,τι απλά μια αναγνώριση» πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Καταγγελία για νεκρό αφυδατωμένο παιδί
Ένα παιδί έχασε τη ζωή του από αφυδάτωση εν μέσω έλλειψης νερού στη Μαριούπολη, κατήγγειλε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι ρωσικές δυνάμεις πολιορκούν εδώ και ημέρες το λιμάνι της Μαριούπολης που βρίσκεται στην νοτιοανατολική Ουκρανία και πλέον υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε νερό και φαγητό ενώ υπάρχει επίσης πρόβλημα ηλεκτροδότησης.

Οι ελλείψεις αυτές είναι που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του παιδιού από αφυδάτωση, σύμφωνα με τον Ζελένσκι.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…