-
Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Άκαρπες οι διαπραγματεύσεις στην Αττάλεια: Δεν υπήρξε πρόοδος στα δύο αιτήματα της Ουκρανίας

Άκαρπες οι διαπραγματεύσεις στην Αττάλεια: Δεν υπήρξε πρόοδος στα δύο αιτήματα της Ουκρανίας

073D1DEB CB57 4D78 9713 E72C18646AC6

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, επισήμανε πως δεν υπήρξε πρόοδος στα δύο θέματα.

«Δυστυχώς ο Λαβρόφ δεν δεσμεύτηκε για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους από και προς τη Μαριούπολη», υποστήριξε ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας.

«Ζητήσαμε κατάπαυση πυρός 24 ωρών, αλλά δεν κάναμε καμία πρόοδο ούτε σε αυτό».

«Άλλοι αποφασίζουν στη Ρωσία», πρόσθεσε – αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο Πούτιν κι υπενθυμίζοντας το αίτημα του Κιέβου για απευθείας συνομιλίες των δύο προέδρων.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας στην Ουκρανία για να βρούμε μια λύση στα ανθρωπιστικά προβλήματα. Θα ξανασυναντηθούμε στον βαθμό που υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί κάποια λύση».

Στόχος μας να σταματήσουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία, να σταματήσουμε την οδύνη των Ουκρανών πολιτών και να απελευθερώσουμε τα εδάφη μας από τη ρωσική κατοχή», συμπλήρωσε καταλήγοντας.

Λαβρόφ: «Δεν υπάρχουν εναλλακτικές»

Από την πλευρά του, ο Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε πως διαπιστώθηκε πως από ουκρανικής πλευράς διατυπωνονται τα ίδια αιτήματα.

ια αυτά, ωστόσο, γίνονται διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία, υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ τονίζοντας πως «δεν υπάρχουν εναλλακτικές».

«Δυστυχώς επανειλημμένα οι εθνικιστές Ουκρανοί χρησιμοποιούν ως ασπίδα τους αμάχους, γνωρίζουμε παράλληλα την προπαγάνδα στα δυτικά ΜΜΕ».

Η Ρωσία έχει ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους, αλλά αυτοί που τους ελέγχουν δεν αφήνουν τους αμάχους να εκκενώσουν τις πόλεις.

Πηγή : Dnews.gr 
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ