Κεντρική Basket League Αγγελος Τσίκληρας: «Υπάρχει εμπιστοσύνη στον Ιωνικό»

Αγγελος Τσίκληρας: «Υπάρχει εμπιστοσύνη στον Ιωνικό»

Τσίκληρας

Ο Ιωνικός πήρε μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Κολοσσό (86-84), στην προσπάθειά του για παραμονή στη Basket League. Ο προπονητής της ομάδας της Νίκαιας, Άγγελος Τσίκληρας, μίλησε στο ΕΟΚ webradio. Αναλυτικά είπε:

Για την πίεση πριν τον αγώνα με τον Κολοσσό: «Όταν ένα παιχνίδι σαν το χθεσινό είναι παιχνίδι ειδικών καταστάσεων, πάνε στην άκρη όλα τα πλάνα που έχει σχεδιάσει η ομάδα. Σε αυτό το σημείο το μόνο που χρειάζεται είναι το τι καρδιά καταθέτειςειδικά στα τελευταία λεπτά που αγωνίζεσαι. Έπρεπε με τα παιδιά να βρούμε έναν τρόπονα κάνουμε το κάτι παραπάνω. Το βρήκαμε στα αποδυτήρια πριν την έναρξη του αγώνα και δείξανε οι παίκτες αυτό που έδειξαν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα: «Πάντα βάζουμε το «εμείς» μπροστά. Ό,τι ήταν να γίνει έγινε, έχοντας πάντα ως βάση το καλύτερο για την ομάδα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την ομάδα. Ό,τι προκύψει. Θεωρώ έχουμε πάρα πολύ καλές πιθανότητες, είμαστε πολύ καλά με τα παιδιά, εμπιστεύεται ο ένας τον άλλον, δουλεύουμε όλοι για όλους και αυτό είναι το σημαντικότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή».

Για τον κόσμο στο χθεσινό παιχνίδι (30/03): «Όταν η ομάδα βρίσκεται να κατεβαίνει με 8 παίκτες, με υπερπροσπάθεια, χρειάζεται λίγο η ψυχολογική τόνωση από τον κόσμο. Όταν χρειάστηκε η στήριξη του κόσμου εχθές, φάνηκε και έγινε το stepup από την ομάδα με τη βοήθεια αυτή. Θα χρειαστούμε βέβαια μεγαλύτερη βοήθεια το άλλο Σαββατοκύριακο στο παιχνίδι με τον Ηρακλή (09/04). Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο της Νίκαιας, αξίζει ο κόσμος να βοηθήσει την ομάδα. Τα τελευταία 2 παιχνίδια δείξαμε ότι θέλουμε να «ματώσουμε» στις 4 γραμμές και την άλλη εβδομάδα θα κάνουμε το ίδιο».

«Το μπάσκετ είναι ενιαίο»

Για τη μετάβασή του από το γυναικείο μπάσκετ στο αντρικό: «Το μπάσκετ είναι ενιαίο. Η διαφορά είναι ότι στους άντρες το μπάσκετ παίζεται πάνω απ’ τη στεφάνη, ενώ στις γυναίκες κάτω απ’ τη στεφάνη. Δεν ένιωσα κάποια διαφορά στη μετάβασή μου αυτή. Τα παιδιά αποδέχτηκαν τον Άγγελο Τσίκληρα. Δεν υπήρχε καμία σκέψη για διαφορά μετάβασης από το γυναικείο μπάσκετ στο αντρικό»

Για τον Νίκο Χουγκάζ: «Τον Νίκο τον έζησα απ’ την 1η στιγμή που ήρθε στον Ιωνικό. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ μεγάλο παράδειγμα για όλα τα παιδιά. Πριν τον Ιωνικό δεν τον εμπιστευόταν καμία ομάδα, αλλά δούλεψε πάρα πολύ αυτόν τον 1.5 χρόνο, με πολύ συγκέντρωση και πολύ ταπεινά άκουγε όλες τις συμβουλές μας και αποδεικνύει ότι όποιος δουλεύει στο τέλος ανταμείβεται. Σίγουρα η ομάδα του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Είναι όλο το μέλλον μπροστά του, να συνεχίσει να δουλεύει και όλα θα πάνε καλά. Είναι η απόδειξη στο ότι όποιος δουλεύει σκληρά θα έρθει η στιγμή που θα ανταμειφθεί»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία της 4ης αγωνιστικής με Ολυμπιακό & Προμηθέα

Η 4η αγωνιστική του Top-6 ξεκινά με τον αγώνα Ολυμπιακός – Προμηθέας. Ο Ολυμπιακός κ…