Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Αγραβάνης: Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Προμηθέα

Αγραβάνης: Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Προμηθέα

Αγραβάνης

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Προμηθέα Πάτρας έγινε χτες ο Δημήτρης Αγραβάνης . Ο έμπειρος παίκτης των Πατρινών στην χθεσινή αναμέτρηση του κόντρα στον Άρη σημείωσε 13 πόντους φτιάνοντας τους 793.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Μπορεί να μην συνδυάστηκε με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, ωστόσο ο Δημήτρης Αγραβάνης έφτασε σε ένα επίτευγμα με ιστορική αξία για τον Προμηθέα αφού έγινε ο πρώτος σκόρερ της αχαϊκής ομάδας στη διαδρομή της στη Stoiximan Basket League.

Ο διεθνής φόργουορντ με τους 13 πόντους που σημείωσε απέναντι στον Άρη, έφτασε τους 793 με τον Προμηθέα και ανέβηκε στην κορυφή της λίστας προσπερνώντας τον Νίκο Γκίκα που απουσίασε λόγω του τραυματισμού του και έχει μείνει στους 780.

Ακόμη ο Αγραβάνης…

*Τελειώνοντας το παιχνίδι με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ, έφτασε για έκτη φορά φέτος σε double-double και πλέον είναι μόνος στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας πάνω από τους Κέλι, Κρουμπάλι και Τζούστον. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέντε από τα έξι double-double που είχε ως τώρα, τα σημείωσε χωρίς να φτάσει τα 30 λεπτά στο παρκέ κάτι που έγινε και σήμερα (24:01).

*Ο διεθνής φόργουορντ έγινε ο δεύτερος που φτάνει φέτος σε double-double με πόντους και ριμπάουντ έχοντας πέντε ασίστ. Σε τέτοια επίδοση είχε φτάσει και ο Ουσμάν Κρουμπάλι στο εντός έδρας ματς της Λάρισας με το Λαύριο Megabolt έχοντας 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

*Με τα πέντε επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League, μετά τους Οκτάβιους Έλις και Ολεξάντερ Λίποβι, που έφτασε και ξεπέρασε τα 100.

*Παράλληλα, με τις πέντε ασίστ που μοίρασε, έγινε ο 7ος πασέρ του Προμηθέα στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τις 88 και άφησε πίσω του τον Μιχάλη Λούντζη που είχε 84 στην περσινή σεζόν.

Πέραν των όσων κατάφερε ο Αγραβάνης…

*Ο Τρέβις Σίμπσον ήταν ο πρώτος σκόρερ του Προμηθέα, φτάνοντας σε νέο προσωπικό ρεκόρ στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Είχε 19 πόντους τρεις περισσότερους από το προηγούμενο καθώς είχε 16 στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2013-14 με τον Κολοσσό H Hotels κόντρα στον Ολυμπιακό.

Με τους 19 πόντους του ο Αμερικανός ξεπέρασε τους 400 στην 48η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

*Ο Κέντρικ Ρέι ήταν ένας από τους τέσσερις παίκτες του Προμηθέα που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων. Είχε 10 και με αυτούς έγινε ο 21ος στην ιστορία του Προμηθέα στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που ξεπέρασε τους 200.

Στον αντίποδα όμως ο Αμερικανός γκαρντ με τα οχτώ λάθη στα οποία υπέπεσε, ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League αφού τόσα είχε και ο Ίαν Μίλερ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή του περσινού Πρωταθλήματος.

*Ο Τζεράι Γκραντ ήταν αλάνθαστος από τη γραμμή του φάουλ τελειώνοντας το παιχνίδι με 8/8 βολές. Με αυτές έγινε ο 4ος της λίστας των παικτών του Προμηθέα με τις περισσότερες εύστοχες βολές αφού έφτασε τις 117 και ξεπέρασε τον Νίκο Γκίκα που έχει 111.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Παπαθεοδώρου: «Ήρθαμε να… θαυμάσουμε τον Παναθηναϊκό»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Απαράδεκτη χαρακτήρισε την ε…