Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός: Ρεκόρ στις ασίστ για τον Παπαγιάννη

Παναθηναϊκός: Ρεκόρ στις ασίστ για τον Παπαγιάννη

Παπαγιάννης

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ, νικώντας τον 77-67 στο ΟΑΚΑ, για την 19η αγωνιστική της Basket League Γιώργος Παπαγιάννης σημείωσε ρεκορ στις ασιστ στην χθεσινή αναμέτρηση (27 / 7) του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Γιώργος Παπαγιάννης κυριάρχησε στις ρακέτες στον αγώνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον ΠΑΟΚ Mateco και μέσα από αυτόν έφτασε σε δύο ξεχωριστά επιτεύγματα. Σημείωσε ρεκόρ καριέρας στις ασίστ και παράλληλα αναρριχήθηκε στη λίστα των παικτών των «πράσινων» με τα περισσότερα παιχνίδια στη Stoiximan Basket League.

Πιο συγκεκριμένα…

*Ο Παπαγιάννης πέραν των… συνηθισμένων σε πόντους και ριμπάουντ (17+7), έκανε επίδειξη των ικανοτήτων του και στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Μοίρασε πέντε ασίστ που αποτελούν νέο ρεκόρ καριέρας αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των τεσσάρων που είχε στον 4ο τελικό των πλέι οφ της περσινής σεζόν κόντρα στο Λαύριο Megabolt.

*Ο διεθνής σέντερ αγωνίστηκε για 126η φορά με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στη Stoiximan Basket League. Με αυτήν την εμφάνιση ξεπέρασε τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που είχε 125 από το 2007 ως το 2010 και στη σεζόν 2011-12, ενώ ταυτόχρονα «έπιασε» στην 21η θέση της σχετικής λίστας τον Ντέγιαν Μποντίρογκα που φόρεσε τα πράσινα από το 1998 ως το 2002.

*Ο Παπαγιάννης προς το τέλος του αγώνα επιχείρησε σουτ τριών πόντων για έβδομη φορά στη διαδρομή του στην κατηγορία αλλά ήταν άστοχο όπως και τα προηγούμενα έξι. Έτσι ο σέντερ των «πράσινων» συνεχίζει να… ψάχνει το πρώτο του τρίποντο στη Stoiximan Basket League, όχι όμως και συνολικά στην επαγγελματική καριέρα του αφού σημείωσε ένα στην περσινή Ευρωλίγκα.

Ακόμη για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ…

*Ο Δημήτρης Πρίφτης σημείωσε την 116η νίκη του στους πάγκους της κατηγορίας και έπιασε» τον Βλάντο Τζούροβιτς στην 22η θέση της λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής. Χρειάστηκε μάλιστα έξι αγώνες λιγότερους (212 έναντι 218).

*Ο Ιωάννης Παπαπέτρου επέστρεψε από τον τραυματισμό του και ήταν ένας από τους πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων. Είχε 11 και με αυτούς ανέβηκε στην 27η θέση της λίστας των σκόρερ των «πράσινων» στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα αφού έφτασε τους 878 και ξεπέρασε τον Μίκαελ Κοχ που είχε 869 στην πενταετία 1996-2001.

*11 πόντους είχε και ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος για να ξεπεράσει τους 700 στην 89η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…