Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Έφυγαν Σενγκέλια, Λούντμπεργκ, μετά οι Γκριγκόνις, Βόιτμαν»

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Έφυγαν Σενγκέλια, Λούντμπεργκ, μετά οι Γκριγκόνις, Βόιτμαν»

Σενγκέλια

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει φέρει πολλές εξελίξεις στον πολιτικό, αλλά και τον αθλητικό χώρο. Έτσι οι Τορνικέ Σενγκέλια και Ίφε Λούντμπεργκ αναχώρησαν ‘ήδη για τις πατρίδες του, όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στο άμεσο μέλλον αναχωρούν από τη «ρωσική αρκούδα» και οι Γκριγκόνις, Βόιτμαν. Ο Σενγκέλια επέστρεψε στη Γεωργία, ο Λούντμπεργκ στη Δανία, ο Γκριγκόνις αναχωρεί για τη Λιθουανία και ο Βόιτμαν για τη Γερμανία.

«Οι κινήσεις των παικτών αποτελούν παραβίαση των όρων που υπάρχουν στα συμβόλαιά τους και τους κανονισμούς, αλλά το κλαμπ διαχειρίζεται την προσωπική κατάσταση του καθενός με κατανόηση. Η κατάσταση των συμφωνιών κάθε παίκτη θα επιλυθεί όταν η πολιτική και η αθλητική κατάσταση στην Ευρώπη επιστρέψει σε κανονικές συνθήκες,» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ρωσικής ομάδας.

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναφέρει:

«Για προσωπικούς λόγους, σχετιζόμενους με την τρέχουσα κατάσταση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, όπως επίσης και για πιθανές συνέπειες, ο Τόρνικε Σενγκέλια και ο Ίφε Λούντμπεργκ έφυγαν από τη βάση της ΤΣΣΚΑ. Στο κοντινό μέλλον, ο Μάριους Γκριγκόνις και ο Γιοχάνες Βόιγκτμαν θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Οι κινήσεις των παικτών αποτελούν παραβίαση των όρων που υπάρχουν στα συμβόλαιά τους και τους κανονισμούς, αλλά το κλαμπ διαχειρίζεται την προσωπική κατάσταση του καθενός με κατανόηση. Η κατάσταση των συμφωνιών κάθε παίκτη θα επιλυθεί όταν η πολιτική και η αθλητική κατάσταση στην Ευρώπη επιστρέψει σε κανονικές συνθήκες.

Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες και προπονητές της ΤΣΣΚΑ συνεχίζουν την προετοιμασία για τα επόμενα ματς, σύμφωνα με το συνηθισμένο πρόγραμμα. Η ομάδα παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης, επικεντρώνεται στις αποφάσεις των κυβερνητικών οργανισμών και των τουρνουά, στα οποία συμμετέχει η ομάδα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Πέσιτς για Μίσιτς: «Ωραία τα MVP, αλλά δε σημαίνουν τίποτα»

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς παρακολούθησε το Final 4 του Βελιγραδίου. Ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε …