Κεντρική Γυναίκες Τσάσιτυ Ριντ: Το πολυεργαλείο της Ελένης Καπογιάννη

Τσάσιτυ Ριντ: Το πολυεργαλείο της Ελένης Καπογιάννη

Ριντ

Η Τσάσιτι Ριντ συνεχίζει να κάνει τα πάντα μέσα στο παρκέ , βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Η Αμερικανίδα παίκτρια ήταν για μια ακόμα φορά MVP  της Α1 Γυναικών. Κόντρα στην τρίτη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος (Εσπερίδες) σημείωσε 14 πόντους, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα. Έτσι μοιράστηκε το βραβείο με τη Χολμς.

Αυτό που εντυπωσιάζει στο παιχνίδι της παίκτριας είναι ότι κάνει τα πάντα μέσα στο παρκέ. Σίγουρα βοηθά ο χρόνος που παίρνει, ωστόσο ακόμα και αυτό έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά της. Το μεγάλο της προσόν είναι ότι εκμεταλλεύεται σωστά το μέγεθός της. Δεν είναι αργή στα πόδια και χρησιμοποιεί πολύ το μυαλό της στη δημιουργία. Το γεγονός ότι ήρθε και η Κάιζερ στον Παναθηναϊκό ανεβάζει ακόμα ένα επίπεδο τις «πράσινες». Οι δυο παίκτριες θα δούμε να έχουν πολλές και καλές συνεργασίες. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το δίδυμο Φίτζεραλντ – Κάιζερ.

Η Ριντ κυριαρχεί ΠΑΝΤΟΥ!

Η 32χρονη παίκτρια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρκετά σχήματα, τόσο με δυο όσο και με τρία γκαρντ. Μπορεί να παίξει δηλαδή και ως «2» και ως «3». Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει καταγράψει 11 συμμετοχές, στις οποίες έχει 34.2” κατά μέσον όρο. Σε αυτά πετυχαίνει 19.8 πόντους κατά μέσον όρο με 58.2% δίποντα, 30% τρίποντα και 70% ελεύθερες βολές. Ακόμα «κατεβάζει» 7.7 ριμπάουντ, 5.3 ασίστ και 1.2 κλεψίματα κατά μέσον όρο.

Αντίστοιχα στο Eurocup  γυναικών, σημείωσε 6 εμφανίσεις, καθώς έπαιξε σε όλα τα ματς των ομίλων. Εκεί αγωνίστηκε κατά μέσον 38.5” ανά παιχνίδι. Σε αυτά είχε 24.2 πόντους κατά μέσον όρο, με 54.4% δίποντα και 37.5% τρίποντα. Ακόμα, «κατέβασε» 8 ριμπάουντ κατά μέσον όρο, ενώ μοίρασε και 4.8 ασίστ και είχε 2.2 κλεψίματα κατά μέσον όρο.

Σε όλους αυτούς τους αριθμούς η Αμερικανίδα είναι η πρώτη της ομάδας της σε όλες τις διοργανώσεις! Καμία άλλη συμπαίκτριά της δεν καταγράφει τέτοιους αριθμούς.

Ακόμα ένα στοιχείο που εντυπωσιάζει στη Ριντ είναι ότι η κίνησή της μέσα στο παρκέ δείχνει κυριαρχική παίκτρια. Εκμεταλλεύεται το μέγεθός της με πολύ έξυπνο τρόπο και παρά τους «συγκεντρωτικούς» αριθμούς της είναι πολύ ομαδική παίκτρια. Οι ασίστ και  οι ανανεωμένες επιθέσεις που δίνει στον Παναθηναϊκό, χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της.

Πηδάει για το ριμπάουντ έχοντας πολύ καλό συγχρονισμό και βασικά έχει την ικανότητα να παίρνει τη σωστή θέση. Αυτό που την καταξιώνει είναι ότι δεν κρύβεται στα δύσκολα. Βγαίνει μπροστά και «καθαρίζει» παιχνίδια.

Εν κατακλείδι:

Όπως καταμαρτυρούν οι αριθμοί, πρόκειται για μια ακόμα πανέξυπνη επιλογή της Ελένης Καπογιάννη στις ξένες παίκτριες.  Η Ριντ «έδειξε τα δόντια της» και στο περσινό πρωτάθλημα. Ήταν από τις καλύτερες παίκτριες των πρωταθλητριών. Το ίδιο θέλει να επαναλάβει και φέτος. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι σαρώνει ήδη στο πρωτάθλημα.

Σίγουρα η Ριντ θα κριθεί πιο πολύ κόντρα στον Ολυμπιακό που είναι αναβαθμισμένος από πέρσι. Ωστόσο, η παρουσία της είναι εχέγγυο στο χτίσιμο μια πολύ ανταγωνιστικής ομάδας πρωταθλητισμού!

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Α1 γυναικών: Η Λόρεν Μανίς MVP της 20ης αγωνιστικής

Ο Λόρεν Μανίς πολυτιμότερη της 20ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών. Η Λόρεν Μανίς παίκτρια τη…