Κεντρική Basket League Τσαλμπούρης: Πρώτος Έλληνας σκόρερ και με το βλέμμα στη Εθνική

Τσαλμπούρης: Πρώτος Έλληνας σκόρερ και με το βλέμμα στη Εθνική

Τσαλμπούρης

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης είναι ο πρώτος Έλληνας σκόρερ της Basket League και τρίτος συνολικά μέχρι τώρα στο 30ο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα και στην συνέντευξη του στο www.esake.gr αποδίδει τις καλές εμφανίσεις του στον ρόλο που του έχει δώσει στον Απόλλωνα Πάτρας ο κόουτς Νίκος Βετούλας.

Ο 26χρονος φόργουορντ σέντερ σχολιάζει την μέχρι τώρα πορεία των «μελανόλευκων» της Αχαΐας, δηλώνει ότι η αποχώρηση του Ορλάντο Κόουλμαν προκάλεσε σοκ και τονίζει ότι: «Εάν η ομάδα καταφέρει να νικήσει σε κάποια ματς «κλειδιά» όπως είναι το μεθαυριανό (12/2) με αντίπαλο τον Κολοσσό στην Πάτρα, μπορούμε να προκριθούμε στα πλέι οφ».

Ζητήσαμε αρχικά από τον Γιώργο Τσαλμπούρη, ο οποίος στην τελευταία νίκη του Απόλλωνα, στην Νίκαια επί του Ιωνικού πέτυχε 30 πόντους (με 7/7 δίποντα και 5/10 τρίποντα), να κάνει τον απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας του.

«Εάν μας έλεγε κάποιος στην αρχή της σεζόν ότι σε αυτό το σημείο της Basket League θα είχαμε κάνει 5 νίκες, νομίζω ότι θα ήμασταν ικανοποιημένοι», είναι αρχική τοποθέτηση του 26χρονου φόργουορντ των «μελανόλευκων» της Πάτρας, ο οποίος στην συνέχεια εξήγησε:

«Είναι σχετικά νωρίς, όμως, έχουμε παίξει μόλις την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου και μπροστά μας έχουμε μεγάλη συνέχεια. Έχουμε αρκετά εντός έδρας ματς στον δεύτερο γύρο και το δεδομένο αυτό σε συνδυασμό με την μέχρι τώρα πορεία μας, μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον. Από τις πέντε νίκες που έχουμε κάνει οι δύο είναι εκτός έδρας και είναι σημαντικές. Επίσης έχουμε το πλεονέκτημα με 2-0 στην ισοβαθμία με τον Ιωνικό».

– Που οφείλεται η καλή πορεία του Απόλλωνα Πάτρας;

«Όταν μια ομάδα έχει πολλούς καλούς παίκτες και αυτό συνήθως συμβαίνει στις ομάδες κορυφής όπως οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να βρει την «χημεία» και τους ρόλους της.

Όταν μια ομάδα όπως η δική μας, έχει 7-8 βασικούς παίκτες είναι πιο εύκολο και γίνεται σε συντομότερο χρόνο, να βρει «χημεία» και να ξεκαθαρίσουν οι ρόλοι. Θεωρώ ότι είναι βασικός λόγος ότι έχουμε κάνει 5 νίκες μέχρι τώρα ότι βρήκαμε γρήγορα «χημεία» και ρόλους».

– Εξακολουθείτε να έχετε την ίδια «χημεία» και μετά τις αλλαγές στο ρόστερ;

«Για μας ήταν σίγουρα ένα σοκ η αποχώρηση του Ορλάντο Κόουλμαν, γιατί ήταν πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας. Περάσαμε μια μίνι κρίση όταν έφυγε, αλλά ήμασταν τυχεροί γιατί εκείνο το διάστημα διακόπηκε το Πρωτάθλημα λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού και είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε παραπάνω, ενώ ήρθαν στην ομάδα ο Ελάιζα Μήτρου – Λονγκ και ο Τρε ΜακΛίν.

Ήμασταν τυχεροί μέσα στην ατυχία μας και πιστεύω ότι έχουμε αφήσει πίσω μας την αποχώρηση του Κόουλμαν».

– Είσαι ο πρώτος Έλληνας σκόρερ στην Basket League με 214 πόντους σε 13 αγώνες (μέσος όρος 16,46) και τρίτος συνολικά μέχρι τώρα. Η δική σου εξαιρετική παρουσία που οφείλεται;

«Στον Απόλλωνα Πάτρας Oscar ήρθα για τον κόουτς Βετούλα, ο οποίος μου υποσχέθηκε πρωταγωνιστικό ρόλο και ελευθερία. Χάρις στον ρόλο και τις ελευθερίες που μου δίνει ο κόουτς τονώνεται η αυτοπεποίθηση μου και αποδίδω καλύτερα στο παρκέ. Ο ρόλος μου στον Απόλλωνα Oscar μου δίνει άνεση και κάνω αυτές τις εμφανίσεις».

– Τι μπορεί να καταφέρει ο Απόλλωνας Πάτρας Oscar στο Πρωτάθλημα της φετινής αγωνιστικής χρονιάς;

«Εάν η ομάδα καταφέρει να νικήσει σε κάποια ματς «κλειδιά» όπως είναι το μεθαυριανό (12/2) με αντίπαλο τον Κολοσσό H Hotels στην Πάτρα, μπορούμε να προκριθούμε στα πλέι οφ. Κάθε ομάδα καθορίζει την μοίρα της από παιχνίδι σε παιχνίδι. Εάν νικήσουμε τον Κολοσσό H Hotels «κοιτάμε» ψηλά σε διαφορετική περίπτωση κάνουμε μια μικρή υποχώρηση.

Μετά από κάθε αγώνα κάνουμε «ταμείο» για το που βρισκόμαστε».

– Ποιές είναι οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;

«Για το μακρινό μέλλον δεν θέλω να μιλάω, για το κοντινό, άμεσο, θέλω να συνεχίσω τις καλές εμφανίσεις και εκείνες να συνδυαστούν με νίκες του Απόλλωνα Πάτρας Oscar.

Θέλουμε πρώτα να σιγουρέψουμε την παραμονή και εάν καταφέρουμε να προκριθούμε στα πλέι οφ θα είναι μια μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο στην επιστροφή του στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ μετά από τέσσερα χρόνια».

– Ποιό είναι το όνειρο σου για την καριέρα σου;

«Θέλω να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο και φιλοδοξώ να τα καταφέρω. Η Εθνική ομάδα είναι στόχος μου όπως και κάθε αθλητή.

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε θετικές εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να συνεισφέρουν πιο ενεργά στην Εθνική ομάδα.

Θα ήθελα να κληθώ στην Εθνική. Έχω κληθεί στο παρελθόν αλλά τώρα θεωρώ ότι είμαι πιο έτοιμος. Έχω υπομονή να περιμένω και να δουλεύω γι’ αυτό. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν ευτυχώς για το ελληνικό μπάσκετ αρκετές λύσεις και παίκτες υψηλού επιπέδου».

– Έχεις ένα ιδιαίτερο στυλ ως μπασκετμπολίστας. Που νομίζεις ότι χρειάζεται να βελτιωθείς;

«Ένας παίκτης δεν σταματάει ποτέ να εξελίσσεται. Ακόμη και στα σημεία που είναι δυνατός συνεχίζει να δουλεύει και να βελτιώνεται. Προσωπικά δουλεύω πολύ και το περιβάλλον του Απόλλωνα Πάτρας Oscar με βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση.

Πρέπει να γίνω πιο ανθετικός στο φίσικαλ παιχνίδι. Προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά μέσα από τους αγώνες, τις προπονήσεις και την ατομική δουλειά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ένταση μεταξύ Αταμάν και Μπαρτζώκα

Ένταση προκλήθηκα μεταξύ Αταμάν και Μπαρτζώκα στο φινάλε του Παναθηναικός – Ολυμπιακ…