Κεντρική Γυναίκες Σταυριανή Βιντσιλαίου: Η παίκτρια που δε φοβάται κανέναν αντίπαλο [vid]

Σταυριανή Βιντσιλαίου: Η παίκτρια που δε φοβάται κανέναν αντίπαλο [vid]

Βιντσιλαίου

Η Σταυριανή Βιντσιλαίου κόντρα στον Παναθηναϊκό έκανε ίσως ένα από τα καλύτερά της παιχνίδια διαχρονικά. Έδειξε για μια ακόμα φορά γιατί οι Εσπερίδες είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα της Α1 Γυναικών. Μάλιστα απέναντι και στον Ολυμπιακό η παίκτρια των «μώβ» είχε εξίσου καλή απόδοση.

Οι Εσπερίδες είναι μια ομάδα με κυρίως ελληνική βάση. Έχει ως ξένες την Πότερ και την Μπάραμαν, ενώ πριν λίγες ημέρες ήρθε και η Ζούμπατς. Επομένως  οι Καλιθεάτισσες δίνουν την ευκαιρία να ξεχωρίσει μια Ελληνίδα μέσα από το πολύ καλό σύνολο του κόουτς Νανάκου.  Η  Σταυριανή Βιντσιλαίου το καταφέρνει, καθώς είναι από τις καλύτερες Ελληνίδες της ομάδας, αλλά και από αυτές του πρωταθλήματος.

Βιντσιλαίου θα πει: Άμυνα, μαχητικότητα και.. μυαλο!

Πριν περάσουμε στους αριθμούς της Ελληνίδας φόργουορντ, να πούμε ότι συνολικά οι κινήσεις της δείχνουν παίκτρια που είναι μαχητική και βγάζει ενέργεια στο παρκέ. Η άμυνα της είναι τρομερή καθώς ξέρει πως να πιέζει την μπάλα και την αντίπαλο, οδηγώντας σε λάθη. Άλλωστε μόλις την περασμένη αγωνιστική σεζόν, αναδείχθηκε καλύτερη αμυντικός της ελληνικής λίγκας και πιο βελτιωμένη παίκτρια. Όλα αυτά φορώντας τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννενα.

Η Βιντσιλαίου όμως δε σταματά να βελτιώνεται. Φέτος μέχρι στιγμής καταγράφει 11 συμμετοχές, παίζοντας περίπου 29 αγωνιστικά λεπτά κατά μέσον όρο. Από τις Ελληνίδες των Εσπερίδων είναι στις κορυφαίες σκόρερ με 9.1 πόντους, έχοντας 49% δίποντο και 36.84% τρίποντο. Ακόμα, έχει 3.8 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 1.4 κλεψίματα κατά μέσον όρο.

Ακόμα, κόντρα στον Παναθηναϊκό πέτυχε 18 πόντους, όντας η πρώτη σκόρερ της ομάδας της. Επίσης «κατέβασε» 7 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ, συγκεντρώνοντας 22 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Αυτές οι επιδόσεις μάλιστα είναι οι κορυφαίες των Εσπερίδων στο ματς. Ήταν αναμφίβολα η κορυφαία της εμφάνιση μέχρι την επόμενη.

Η Βιντσιλαίου δεν… διαλέγει αντίπαλο. Πολύ καλή απόδοση είχε και κόντρα στον Ολυμπιακό. Εκεί είχε σημειώσει 11 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 κλεψίματα, βγάζοντας αστείρευτη ενέργεια στο παρκέ. Διέκρινε ότι οι «ερυθρόλευκες» είχαν απουσίες και ήταν χωρίς αγωνιστικό ρυθμό και προσπάθησε να το αξιοποιήσει στο έπακρο.

Εσπερίδες και Βιντσιλαίου σε κοινή πορεία ανόδου!

Οι Εσπερίδες είναι έτσι χτισμένες να παίζουν με τρόπο που βοηθά την κάθε παίκτρια. Γιαυτό και βλέπουμε οι ξένες να πιάνουν συνήθως πολύ καλή απόδοση, ενώ και Ελληνίδες από κοντά ξεχωρίζουν. Έτσι και η Βιντσιλαίου διακρίνεται για την ενέργεια που βγάζει και για την ομαδικότητα που έχει. Θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε ματς και δεν «κρύβεται» στα δύσκολα.

Η σημασία του ρόλου της μεγαλώνει, καθώς οι ξένες παίκτριες έχουν ως κύριο ρόλο το σκορ. Οπότε χρειάζεται μια φόργουορντ με καλές κινήσεις στα πλάγια όπως η Βιντσιλαίου να παίζει με μυαλό, μαχητικότηκα, καθώς επίσης και να έχει καλές επιλογές.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ο δεύτερος τελικός στίς γυναίκες… κάπως αλλιώς

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στις γυναίκες, χρειάζονται περισσότερη προσοχή. Πόσο άδικο για…