Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Σλουκιάδα, ή αλλιώς ο ηγέτης είναι εδώ [vid]

Σλουκιάδα, ή αλλιώς ο ηγέτης είναι εδώ [vid]

ηγέτης

Ο Κώστας Σλούκας οδήγησε τον Ολυμπιακό σε άλλη μια νίκη, με τον Έλληνα γκαρντ να δείχνει ότι είναι ηγέτης την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν. Μπορεί να είναι λίγο «βαρύγδουπη» η λέξη και ο χαρακτηρισμός. Ωστόσο, ο διεθνής αθλητής σε τουλάχιστον τρία παιχνίδια έχει οδηγήσει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στη νίκη.

Αρχικά κόντρα στην Φενέρ, ο Σλούκας πήρε το τελευταίο σουτ. Έκανε το 67-65, κρατώντας το ροζ φύλλο αγώνα στο ΣΕΦ. Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου του 2021 ο γκαρντ των Πειραιωτών, εξολόθρευσε την πρώην ομάδα του και κράτησε το Ειρήνης και Φιλίας απόρθητο φρούριο. Σε ένα περίκλειστο ματς, ο Έλληνας παίκτης έβαλε 14 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Είχε 2/8 δίποντα και 3/4 τρίποντα. Το ένα δίποντο από αυτά  όμως ήταν και οι πιο σημαντικό… Τι κι αν είχε μπροστά του τον Βέσελι; Δεν σταμάτησε, χαμήλωσε το σώμα του, έκανε την κίνηση προς τα πίσω και έβαλε το μεγάλο καλάθι.

Σε άλλο ένα ματς για τη Basket League, η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν «χτυπημένοι» από τα πολλά προβλήματα, με τον Βεζένκοφ να απουσιάζει τελευταία στιγμή. Λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Σλούκας πήρε «φωτιά». Συνολικά σημείωσε 4/6 δίποντα και 4/7 τρίποντα. Η εικόνα του σε εκείνο το ματς, ήταν ότι αν ο Ολυμπιακός δε νικούσε, δε θα έφευγε από το παρκέ. Άλλο ένα στοιχείο που δείχνει ότι είναι ηγέτης.

Ηγέτης και… «Τουρκοφάγος»

Στις 10/2 ο Κώστας Σλούκας πήρε το τελευταίο σουτ του αγώνα με την Εφές στο ΣΕΦ. Μέτρησε το χρόνο, έκανε και την προσποίηση και εκτέλεσε άψογα για το 87-85. Έστειλε άλλη μια τουρκική ομάδα στο καναβάτσο και τους 1000 περίπου οπαδούς του Ολυμπιακού στα ουράνια! Κόντρα στην ομάδα του Αταμάν, ο Έλληνας γκαρντ είχε 4/10 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 3/3 βολές. Ακόμα, φαινόταν ότι είχε απόλυτη συγκέντρωση.

Έβαλε μεγάλα σουτ, με αποκορύφωμα το τελευταίο που ήταν και το  νικητήριο του αγώνα. Όταν είδε ότι ο Λάρκιν πάει να γυρίσει το μομέντουμ προς Τουρκία μεριά επενέβη και οργάνωσε τις επιθέσεις του Ολυμπιακού. Ο Σλούκας όχι μόνο δεν κρύφτηκε στα δύσκολα, βγήκε και μπροστά… Ήταν εκεί να πάρει την ομάδα του από το χέρι, να της χαρίσει τη 14η νίκη στην κανονική περίοδο της Euroleague.

Το ξαναέκανε κόντρα σε τουρκική ομάδα! Τις γνωρίζει! Ξέρει πως να τις αντιμετωπίσει. Ξέρει την πρώην ομάδα του, αλλά και την Εφές. Διαβάζει εξαιρετικά μέσα στο παιχνίδι τις κινήσεις του αντιπάλου.

Να είναι άραγε ηγέτης;… Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους!

https://twitter.com/olympiacosbc/status/1492120159837958150?s=20&t=zUzKjJk3tSF_Z_FBh-xQAw&fbclid=IwAR3iqbQTIieUc2mujNli2QR9BiXa9JVc7GnMhzbLANQQxlcYjeM3y-lP87k

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…