Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Σχολικές εκδρομές: Πότε ξεκινούν, τι αλλάζει, τι θα ισχύει με τα rapid test

Σχολικές εκδρομές: Πότε ξεκινούν, τι αλλάζει, τι θα ισχύει με τα rapid test

rethimno episkepsi

Τι αλλάζει στις σχολικές εκδρομές, μετά τη νέα χαλάρωση των μέτρων, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων άναψε το πράσινο φως και για την επαναφορά των σχολικών εκδρομών. Το πότε ξεκινούν και το πώς θα γίνονται πλέον οι σχολικές εκδρομές, οι επισκέψεις, οι περίπατοι κτλ. καθώς και σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει να γίνονται τεστ για τον κορονοϊό, διευκρινίζει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του.

Σε συνέχεια σύσκεψης της υπουργού Νίκης Κεραμέως με την επιτροπή των ειδικών, με θέμα τις σχολικές εκδρομές, το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει:

– Επιτρέπεται εκ νέου, από την ημερομηνία έκδοσης της οικείας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων που ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας.

Από την 1η Μαρτίου θα δύναται να λάβει χώρα οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει και διανυκτέρευση. Οι εκδρομείς που θα συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θα πραγματοποιούν ράπιντ τεστ (rapid test) 48 ώρες προ της αναχώρησης, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

– Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…