Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ρώσικα ΜΜΕ: Έτοιμος να παραδοθεί ο Ζελένσκι

Ρώσικα ΜΜΕ: Έτοιμος να παραδοθεί ο Ζελένσκι

Ζελένσκι διαπραγματεύσεων
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων φέρεται να καλεί τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο Ουκρανός πρόεδρος με τις ρωσικές δυνάμεις στα περίχωρα του Κιέβου.

Με τις ρωσικές δυνάμεις να βρίσκονται πλέον στα περίχωρα του Κιέβου, τα ρωσικά ΜΜΕ διατείνονται πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι επικοινώνησε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν ζητώντας του να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Νωρίτερα κυκλοφόρησαν φήμες πως ο Ζελένσκι έχει εγκαταλείψει το Κίεβο, έπειτα από δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, ότι είχε προγραμματισμένη επικοινωνία μαζί του, αλλά δεν κατάφερε να το βρει.

Ζελένσκι: Να σταματήσουμε τους σκοτωμούς

Μιλώντας την Παρασκευή, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, έτεινε «κλάδο ελαίας» στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, προτείνοντας διαπραγματεύσεις, καθώς οι μάχες συνεχίζονται στην Ουκρανία.

«Θέλω ξανά να απευθυνθώ στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι μάχες συνεχίζονται σε όλη την Ουκρανία. Ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε να σταματήσουν οι απώλειες» ανέφερε ο Ζελένσκι μετά από μια δήλωση του Ουκρανού συμβούλου Μιχαήλ Ποντόλιακ, ο οποίος ισχυρίστηκε πως η κυ΄βερνηση «αφήνει πάντα χώρο για διαπραγματεύσεις» παρά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων.

Ria Novosti: Κάλεσμα Ζελένσκι και στους Ευρωπαίους

Και το Ria Novosti αναφέρεται στην έκκληση του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στον Βλάντιμιρ Πούτιν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το πρακτορείο αναφέρει ακόμα πως ο Ζελένσκι απευθύνθηκε και στους Ευρωπαίους τονίζοντας πως ακόμα μπορούν να σταματήσουν την επιθετικότητα της Ρωσίας, αν δράσουν. Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγορεί την Ευρώπη για δυσανάλογη και καθυστερημένη αντίδραση. Παράλληλα ο Ουκρανός πρόεδρος καλεί τους Ευρωπαίους να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις κυβερνήσεις για να δράσουν πιο γρήγορα.

Reuters: Έτοιμη για διαπραγματεύσεις και η Ρωσία

Το Reuters νωρίτερα ανέφερε ότι ο Πούτιν θα μιλήσει εντός της ημέρας με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με άλλους ηγέτες. Σύμφωνα πάντα με το Reuters, που επικαλείται πηγές από το Κρεμλίνο, η Ρωσία θα μπορούσε να αναγνωρίσει τον Βολιντιμίρ Ζελένσκι ως πρόεδρο της Ουκρανίας.

Το Κρεμλίνο αρνείται να σχολιάσει πιθανές διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, αναγνωρίζει όμως την πρόθεσή του να συζητήσει το ενδεχόμενο ουδετερότητας της Ουκρανίας.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως η Μόσχα θα αναλύσει την πρόταση και πρόσθεσε πως οι απαιτήσεις της Μόσχας από το Κίεβο παραμένουν απαράλλαχτες. Η Ρωσία απαιτεί εγγυήσεις από την Ουκρανία δεν θα μπει ποτέ στο ΝΑΤΟ ή να επιτρέψει στη συμμαχία να αναπτύξει όπλα στο έδαφός της.

 ΠΗΓΗ: dnews.gr
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…