Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Πρόστιμο 180.000 ευρώ στον Alpha για το «The bachelor»

Πρόστιμο 180.000 ευρώ στον Alpha για το «The bachelor»

Εκτός παρκέ

Το ΕΣΡ, έπειτα, από 17 καταγγελίες πολιτών που δέχτηκε επέβαλε στο τηλεοπτικό σταθμό του Alpha πρόστιμα για οκτώ από τα επεισόδια, του ριάλιτι «The Bachelor».

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε, επιτέλους να αντιδράσει στα σκουπίδια, που μας σερβίρει η τηλεόραση. Το συγκεκριμένο ριάλιτι, εκτός, ότι προσέβαλε την νοημοσύνη και αξιοπρέπεια του μέσου τηλεθεατή προέβαλε έμφυλα στερεότυπα.

Στον Αlpha επιβλήθηκαν τρία πρόστιμα

80.000 ευρώ για «ποιοτική υποβάθμιση προγράμματος (μη τήρηση κανόνων ευπρέπειας στη γλώσσα και τη συμπεριφορά)».

50.000 ευρώ για «δυσμενή διάκριση προσώπων στη βάση του φύλου», λόγω παραβίασης διατάξεων περί ισότητας φύλων και προβολής έμφυλων στερεοτύπων.

50.000 ευρώ για «προσβολή προσωπικότητας, και δη της αξιοπρέπειας των τηλεθεατών».

Σύμφωνα, με την ανακοίνωση της απόφασης του ΕΣΡ, όπως δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, οι ψήφοι ήταν οκτώ έναντι μίας κρίνοντας ότι υπό τα «εκτεθέντα ετελέσθη το αδίκημα της παράβασης της αρχής της ισότητας των φύλων και της προβολής έμφυλων στερεοτύπων, διότι οι εν λόγω εκπομπές μέσω των διαλόγων, των εικόνων και των συμπεριφορών των διαγωνιζομένων παρουσίαζαν το γυναικείο φύλο κατά τρόπο στηριζόμενο σε υποτιμητικά στερεότυπα και απεικόνιζαν τον άνδρα και τη γυναίκα σε στερεοτυπικούς ρόλους μέσα στην κοινωνία καθορισμένους και περιορισμένους από το φύλο τους».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Καντέρ: «O Ερντογάν θα επιτεθεί μια μέρα στην Ελλάδα»

Ο Ενές Καντέρ μίλησε ανοικτά για τις απειλές που δέχτηκε για τη ζωή του και κάλεσε τον Πρω…