Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Πρίφτης: «Με ενέργεια και συγκέντρωση»

Πρίφτης: «Με ενέργεια και συγκέντρωση»

Πρίφτης

Για τη Βαρκελώνη αναχωρεί ο Παναθηναϊκός, όπου αύριο αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της Ευρωλίγκα. Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για τις απουσίες της ομάδας, αλλά και τον τρόπο που πρέπει να προσεγγίσει το ματς.

«Θα δούμε κάποια πράγματα στο βίντεο και θα ακολουθήσουμε κάποια τακτική που ευελπιστούμε να μας δώσει μια ευκαιρία να είμαστε κοντά τους. Η Μπαρτσελόνα είναι πραγματικά μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που διαβάζει σωστά το παιχνίδι και παίζει με ενέργεια. Έχουμε πάνω από 4-5 πράγματα που θα πρέπει να σκεφτούμε ώστε να αμυνθούμε. Έχουν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενώ παίζουν και εξαιρετική άμυνα. Θα είναι δύσκολο ματς» δήλωσε αρχικά.

Συνεχίζοντας αναφορικά με τον τρόπο παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα τόνισε ότι: «Μπορούν να σκοράρουν από όλες τις θέσεις. Διαθέτουν παιχνίδι από το low post, με περιφερειακούς, με ψηλούς αλλά και με τα τεσσάρια τους. Διαθέτουν Pick n pop παιχνίδι με τα πεντάρια τους, διαθέτουν πολύ καλό σετ παιχνίδι και παίζουν με υπομονή και καλό διάβασμα. Χρειάζεται από μέρους μας ενέργεια, όσο και συγκέντρωση».

Όσο για το αν οι «πράσινοι» μπορούν να εκπλήξουν με κάποιο τρόπο τους Καταλανούς, είπε: «Θα πρέπει να προσεγγίσουμε το ματς σωστά και να παρουσιαστούμε με κάποιο τρόπο ώστε να έχουμε το μικρότερο δυνατό κόστος για να μπορέσουμε να κρατηθούμε κοντά τους».

Τέλος, σε ερώτηση για τον τρόπο διαχείρισης του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό απάντησε πως: «Είναι αρκετά πράγματα που διαχειριζόμαστε τώρα. Δεν είναι μόνο ο Γιώργος, είναι και ο Ντάριλ αλλά και ο Στέφαν, που χρειάζεται χρόνο. Θέλει κάποια διαχείριση η κατάστασή τους».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…