Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν θέτει σε κατάσταση συναγερμού τα πυρηνικά της Ρωσίας [pic]

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν θέτει σε κατάσταση συναγερμού τα πυρηνικά της Ρωσίας [pic]

Πούτιν

Ραγδαίες εξελίξεις αυτή τη στιγμή στην Ρωσία. Σύμφωνα με το Reuters ο Πούτιν έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας.

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού οι πυρηνικές αποτρεπτικές δυνάμεις της Ρωσίας μετά από επιθετικά σχόλια κρατών μελών του ΝΑΤΟ, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Ανώτεροι αξιωματούχοι των κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ επιτρέπουν επίσης επιθετικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας, επομένως διατάσσω τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου [των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων] να μεταφέρουν τις δυνάμεις αποτροπής του ρωσικού στρατού σε ειδική κατάσταση μαχητικού καθήκοντος», είπε ο Πούτιν στη δήλωση, την οποία μεταδίδει το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές τι σημαίνει αυτή η «ειδική κατάσταση», που ανέφερε ο Ρωσος πρόεδρος για τις πυρηνικές δυνάμεις της χώρας του.

Ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει τις ξένες χώρες να μην παρεμβαίνουν στη συνεχιζόμενη εισβολή του στην Ουκρανία, λέγοντας ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε «συνέπειες που δεν έχουν δει ποτέ».

Έχει τοποθετήσει αντιαεροπορικούς πυραύλους και άλλα προηγμένα πυραυλικά συστήματα στη Λευκορωσία και έχει αναπτύξει τον στόλο του στη Μαύρη Θάλασσα σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια δυτική επέμβαση στην Ουκρανία.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…