Κεντρική Γυναίκες ΠΑΟΚ: Όταν η τύχη σου γυρίζει την πλάτη

ΠΑΟΚ: Όταν η τύχη σου γυρίζει την πλάτη

ΠΑΟΚ

Είναι εμφανές πλέον ότι ο ΠΑΟΚ στην Α1 γυναικών, έχει εκτροχιαστεί. Ο Δικέφαλος του Βορρά σχεδιάστηκε προκειμένου να μπει σφήνα στις «αιώνιες». Υπό «κανονικές συνθήκες» η κούρσα θα μπορούσε να είχε 3 ομάδες, ωστόσο συν τω χρόνω η τύχη του γύρισε την πλάτη. Έτσι από εκεί που κόντραρε σχεδόν στα ίσα Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό πλέον έχει εκθρονιστεί από τις τρομερές Εσπερίδες. Μπορεί οι Καλλιθεάτισσες να είναι  η μεγάλη έκπληξη της σεζόν, ωστόσο η Θεσσαλονίκη χρειάζεται δυνατές «ασπρόμαυρες» μιας και λείπει ο Άρης.

Πως γύρισε την πλάτη η τύχη στον ΠΑΟΚ

Εν αρχή ήν η Παυλοπούλου. Η Ελληνίδα γκαρντ μετά τα Χριστούγεννα δέχθηκε πρόταση από την Πολωνική Γκντίνια, που παίζει στην Ευρωλίγκα γυναικών. Αποδέχθηκε την πρόταση κι ο ΠΑΟΚ φυσικά δεν στάθηκε εμπόδιο.
Σαν αν μην έφτανε αυτό, το βασικό «δυάρι» η Πρι Στάνλεϊ, εγκατέλειψε την ομάδα. Μπήκε στο αεροπλάνο κι έφυγε για Αμερική, χωρίς καμία ειδοποίηση. Η combo guard δεν είχε εμπιστοσύνη στους Έλληνες γιατρούς, μετά την περιπέτεια covid που πέρασε.

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε για ξένη γκαρντ. Ενεργοποίησε όποιον ατζέντη κυκλοφορούσε, αλλά δεν κατάφερε να βρει κάποια αξιόλογη στην αγορά. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Ισάλις Κουινόνες βγήκε νοκ άουτ. Η 24χρονη αγωνίστηκε με την εθνική Πουέρτο Ρίκο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έπαθε διάστρεμμα, γύρισε τραυματισμένη και παραπονιόταν ότι πονούσε. Έκανε μαγνητική κι η εξέταση «πάγωσε» τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Η παίκτρια έπρεπε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου και να οδηγηθεί σε αρθροσκόπηση. Η Κουινόνες χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς.

Τις τελευταίες μέρες, πριν τη λήξη της προθεσμίας αλλαγής ξένης, ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τη Στέφανι Μάντεν, την οποία είχε και πέρυσι στο ρόστερ. Μόνο λεπτομέρεια δεν είναι το γεγονός ότι η Αμερικανίδα αγωνίζεται στις θέσεις «5» και «4», άρα δεν μπορεί να βοηθήσει στην περιφέρεια.

Στην ουσία ο κόουτς Κεραμιδάς… βαφτίζει το κρέας ψάρι και προσπαθεί να είναι ανταγωνιστικός με έξι παίκτριες, εκ των οποίων μόνο δύο εξ αυτών παίζουν στις κανονικές τους θέσεις! Άλλος στη θέση του θα τα είχε παρατήσει, αλλά δεν σκοπεύει να αφήσει την ομάδα στα δύσκολα. Εδώ δεν την άφησε όταν είχε (σπουδαία) πρόταση από την Τσέγκλεντ…

Στον ΠΑΟΚ αλλιώς τα σχεδίασαν αλλιώς τους βρήκαν. Σίγουρα όμως δεν πρέπει κανείς να κάνει το λάθος να τον υποτιμήσει. Έχει γερό χαρτί στον πάγκο και θα παλέψει κάθε ματς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…