Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Παναθηναϊκός: Βλέπει Κύπελλο και το βάφει πράσινο

Παναθηναϊκός: Βλέπει Κύπελλο και το βάφει πράσινο

Παναθηναϊκός

Το συμπέρασμα που εξάγεται από τα παραπάνω είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει ταυτιστεί με θεσμό του Κυπελλου όσο καμία άλλη ομάδα. Έχει τον… τρόπο του απέναντι σε αυτό το τρόπαιο. Τα ρεκόρ που καταγράφονται παραπάνω δείχνουν ότι ανεξαρτήτως φόρμας που επιλέγεται από την εκάστοτε διοίκηση της ΕΟΚ, οι «πράσινοι» ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του κόσμου τους. Αν όχι πάντα το ποσοστό επιτυχίας τους είναι το εκκωφαντικό 80%.

Κύπελλο και Παναθηναϊκός είναι έννοιες σχεδόν ταυτόσημες

Αρχικά αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι ο πολυνίκης του θεσμού, με 20 κατακτήσεις σε 25 τελικούς. Μάλιστα, «πράσινο» είναι και το σερί κατακτήσεων που φτάνει τις 6. Όσο για τα βραβεία; «Πράσινα» και αυτά! Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει 7 Κύπελλα ως προπονητής του ΠΑΟ, ενώ ακολουθεί ο άλλοτε «ερυθρόλευκος» κόουτς Γιάννης Ιωαννίδης με 6.

obradovic mesa ebaske 2t

Τέλος, ο Διαμαντίδης είναι ο παίκτης με τα περισσότερα Κύπελλα καθώς έχει 10. Ακόμα είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικό κυπέλλου, με τον αριθμό να φτάνει τις 12. Επίσης, ο Τσαρτσαρής έχει τα περισσότερα βραβεία MVP. Ο Έλληνας φόργουορντ έχει αναδειχθεί 3 φορές σερί πολυτιμότερος παίκτης, με τον Διαμαντίδη να τον ακολουθεί με 2 αντίστοιχες τιμές. Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός έχει και τις περισσότερες κατακτήσεις σε τελικούς «αιώνιων» αντιπάλων. Συγκεκριμένα, οι Αθηναίοι έχουν 7 κατακτήσεις σε ντέρμπι τελικού, ενώ οι Πειραιώτες μόνον 2.

Μπορεί να το κάνει και αυτό ο Παναθηναϊκός;

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θέλει να συνεχίσει την… παράδοση. Εδώ και λίγα χρόνια με τη διοικητική αστάθεια που επικρατεί στους «πράσινους» το ρόστερ είναι σαφώς κατώτερης ποιότητας από παλιά. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι ο ΠΑΟ συνεχίζει να κατακτά τίτλους. Φέτος ξεκίνησε με το Σούπερ Καπ και θέλει να συνεχίσει με το Κύπελλο.

Η έλευση του Στέφαν Γιόβιτς φέρνει αισιοδοξία στις τάξεις του κόσμου, ότι μπορούν να διορθωθούν αρκετά στο παιχνίδι των Αθηναίων. Μάλιστα το ντουέτο με τον Νέντοβιτς που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά και τον Παπαγιάννη που πλέον αλωνίζει απέναντι σε κάθε αντίπαλο καλάθι  εδραιώνουν την παραπάνω αίσθηση. Ίσως να μην αρκούν τρεις πολύ ποιοτικοί παίκτες, ωστόσο αυτοί οι τρεις θυμίζουν στον κόσμο συχνά πυκνά τι σημαίνει Παναθηναϊκός στο μπάσκετ ανδρών.

Η ομάδα του Έλληνα προπονητή θέλει να πατήσει πάνω στην αγωνιστική της άνοδο. Είναι μια ομάδα που θέλει να συνδυάσει το πλούσιο επιθετικό ταλέντο, με την παράδοση που έχει χτίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…