Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ουκρανοί προσπαθούν να σταματήσουν τανκ με το σώμα τους [vids]

Ουκρανοί προσπαθούν να σταματήσουν τανκ με το σώμα τους [vids]

oukrania e1645807942846 jpg

Συγκλονιστικές εικόνες από τον πόλεμο στην Ουκρανία έρχονται στη δημοσιότητα. Σε ένα βίντεο, Ουκρανός προσπαθεί να σταματήσει ένα ρωσικό τανκ με το ίδιο του το σώμα, σε άλλο άντρας στέκεται μπροστά από στρατιωτικά οχήματα και καθώς εκείνα προσπαθούν να τον προσπεράσουν, εκείνος φαίνεται να προσπαθεί να τα σταματήσει.

Το πρώτο βίντεο καταγράφηκε στην περιοχή Bakhmach στη βόρεια Ουκρανία, σύμφωνα με τον Guardian. H ενέργεια αυτή προστίθεται σε μια σειρά από πράξεις άοπλων Ουκρανών που έρχονται αντιμέτωποι με τους ρώσους στρατιώτες.

Ο άντρας σκαρφαλώνει στο τανκ, πριν πηδήξει και προσπαθήσει να το… σπρώξει με τα χέρια του. Όταν αποτυγχάνει, γονατίζει μπροστά στο άρμα μάχης στην προσπάθεια να σταματήσει την προέλασή του.

Σε ένα άλλο βίντεο που δημοσίευσε το ουκρανικό HB, ένας άντρας στέκεται μπροστά από στρατιωτικά οχήματα και την ώρα που εκείνα προσπαθούν να τον προσπεράσουν, εκείνος φαίνεται να προσπαθεί να τα σταματήσει.

Οι εικόνες έγιναν viral και οι χρήστες στα social media κάνουν συγκρίσεις με τον θρυλικό Tank Man της Τιενανμέν, σύμφωνα με δεύτερο δημοσίευμα του Guardian.

«Ο διαδηλωτής απέναντι στο τανκ» (Tank Man) είναι η διάσημη φωτογραφία του άγνωστου διαδηλωτή που στέκεται μπροστά από κινεζικα άρματα μάχης στην πλατεία Τιενανμέν τον Ιούνιο του 1989.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…