Κεντρική Γυναίκες Ολυμπιακός: Η Μπούρζ, το WNBA… και το εμπόδιο για τα ημιτελικά!

Ολυμπιακός: Η Μπούρζ, το WNBA… και το εμπόδιο για τα ημιτελικά!

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στη φάση των «8» του Eurocup με την τρομερή Μπούρζ. Μία ομάδα που τρομάζει με τις παίκτριες που διαθέτει…

Έχει γίνει γνωστό εδώ και μέρες έπειτα από την τεράστια πρόκριση των κοριτσιών του Ολυμπιακού για το Eurocup κόντρα στην Νεσίμπε Αϊντίν ότι θα βρουν στον δρόμο τους την τρομερή, Μπούρζ. Μία ομάδα που τρομάζει. Μία ομάδα που είναι στα φαβορί για κατάκτηση του Eurocup, αλλά και μία ομάδα με αδυναμίες, που αν τις εκμεταλλευτείς μπορείς να την χτυπήσεις.

Μάλιστα η γαλλική ομάδα είναι ήδη στην Αθήνα. Έκανε την προπόνηση της Τρίτης 22/2 στο ΣΕΦ, καθώς την Τετάρτη 23/2 διεξάγεται στο φαληρικό γήπεδο ο πρώτος από τους δυο αγώνες με τις «ερυθρόλευκες».

Στην Γαλλία την λένε «Tango Bourges basket», αλλά εν συντομία μπορούμε να την φωνάζουμε Μπούρζ. Η ομάδα που κυριαρχούσε τα τελευταία χρόνια στην Γαλλία δεν είναι και τόσο «άγνωστη» για εμάς. Τουναντίον θα λέγαμε, μιας και έχει γίνει γνωστή από το πέρασμα της Στέλλας Καλτσίδου.

Μία ομάδα γεμάτη τίτλους…

Τα τελευταία χρόνια έχει χάσει την επαφή με την κορυφή, αλλά στόχος της είναι να επανέλθει εκεί που είχε εδραιωθεί. Τελευταία φορά που στέφθηκε πρωταθλήτρια ήταν την περίοδο 17′-18′, ενώ έκτοτε 18′-19′ και 20′-21′ το έχασε από τις Λυών και Λάντ (η περίοδο 19′-20′ ακυρώθηκε λόγο Covid…). Με 13 πρωταθλήματα στη κατοχή της άλλωστε έχει χτίσει ένα δικό της μύθο στο Γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ έχει στη κατοχή της ακόμα και 11 Κύπελλα. Όλα αυτά από την χώρα που προέρχεται.

Πάμε λίγο και έξω από εκεί να δούμε τι κάνει, κάτι που ειλικρινά θα τρομάξει γιατί δεν μιλάμε για μία τυχαία ομάδα. Μιλάμε για μία ομάδα που έχει 3 Euroleague (1997, 1998, 2001) και 1 EuroCup (2016) στη κατοχή της.

Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε έδωσε προκριματικά σε όμιλο στην Ιταλία με αντιπάλους πολύ δυνατούς. Την Σκίο και την Βαλένθια. Δεν στάθηκαν εμπόδια όμως και οι δύο ομάδες και έτσι αφού τις απέκλεισε συνεχίζει την εντυπωσιακή της φετινή πορεία.

Ομάδα η οποία στηρίζεται σε παίκτριες οι οποίες είναι Γαλλίδες κατά κύριο λόγο. Άλλωστε αναφερόμαστε σε μία χώρα που και στο Γυναικείο Μπάσκετ πρωταγωνιστεί πολύ συχνά.

Είπαμε και πιο πάνω. Η Στέλλα Καλτσίδου έχει… δεύτερο της σπίτι την Μπούρζ. Θα την βρει απέναντί της πλέον, αλλά όχι ως παίκτρια, ως βοηθός προπονητή, αφού θα είναι στο πλευρό του Coach, Μάρτινς Ζίμπαρτς.

Με έδρα το καυτό «Palais des sports du Prado» μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Μιλάμε για ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, το οποίο είναι καινούριο και θεωρείται η νέα της έδρα.

Στην προηγούμενη φάση έκανε πλάκα στην Τσέχικη Μπρνο, την οποία και απέκλεισε με συνολική διαφορά 69 πόντων…

Τα αστέρια της… και ο κορμός της!

Η Μπρούζ κατά κύριο λόγο στηρίζεται σε Γαλλίδες. Στηρίζεται σε παίκτριες από την χώρα της. Υπολογίζει αρκετά αυτό το κομμάτι, είναι άλλωστε και παράγοντας των επιτυχιών της.

Αναφερόμαστε στις Γκουαπο, Μισέλ, Μιγιεμ, Ντουσε , την 17χρονη Αστιερ, η την πολύπειρη Γκοντιν. Φυσικά δεν μπορούμε να αφήσουμε εκτός και την θηριώδη σέντερ Ισαμπελ Γιακούμπου. Μέσα σε αυτές προσθέστε και την Ρούμπερ, η οποία επιλέχθηκε το καλοκαίρι στο Draft για το WNBA.

Από κει και πέρα έχει ακόμα τις Κρίστεν Μάν, Κισα Χάμπτον και την Σουηδέζα Ελίν Ελντεμπρινκ, οι οποίες κλείνουν ένα τρομερό ρόστερ. Μιλάμε για αυτές που συμπληρώνουν τον βασικό κορμό της Μπρούζ.

Αναλυτικά το ρόστερ: Μιγιεμ Ντουσε, Γιαντέ Χαμαούι, Άννα-Μαρία Φίλιπ, Ελίν Έλντεμπρινκ, Ισαμπέλ Γιακουμπού, Αστιερ, Ρούμπερ, Σάρα, Άνα Ντάμποβιτς, Μαρίσα Κόλεμαν, Ναταλί Ατσονούα, Έλεντιν Γοντίν.

Επιμέλεια Κειμένου: Πάρης Τσιλιώτης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Α1 γυναικών: Η Λόρεν Μανίς MVP της 20ης αγωνιστικής

Ο Λόρεν Μανίς πολυτιμότερη της 20ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών. Η Λόρεν Μανίς παίκτρια τη…