Κεντρική Basket League Ο Τσαλμπούρης συνεχίζει να γράφει ρεκόρ καριέρας

Ο Τσαλμπούρης συνεχίζει να γράφει ρεκόρ καριέρας

Τσαλμπούρης

Νέο ρεκόρ καριέρας κατέγραψε Γιώργος Τσαλμπούρης στα ριμπάουντ στο παιχνίδι με τον Κολοσσό. Ο έμπειρος παίκτης συνεχίζει την εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Δεν χωράει συζήτηση για το ότι ο Γιώργος Τσαλμπούρης κάνει σεζόν καριέρας με τον Απόλλωνα Oscar. Έτσι ακόμη και τα ρεκόρ καριέρας τείνουν να εξελιχθούν σε ρουτίνα. Ένα τέτοιο σημείωσε και χθες.

Ο 25χρονος σέντερ μετά τα ρεκόρ σε πόντους (30), δίποντα (7/7) και ranking (31) στον προηγούμενο αγώνα με τον Ιωνικό, χθες διέλυσε το ρεκόρ καριέρας του στα ριμπάουντ. Είχε 12 ενώ το προηγούμενο ήταν εκείνο των έξι που μάζεψε στα ματς της Θεσσαλονίκης κόντρα στον Ηρακλή και τον Άρη.

Έχοντας παράλληλα και 20 πόντους –έκανε το 14/14 με διψήφιες επιδόσεις πόντων- έκανε το πρώτο double-double της καριέρας του.

Ο Τσαλμπούρης έγινε ο τέταρτος Έλληνας παίκτης του φετινού Πρωταθλήματος που έφτασε σε double-double έχοντας επιδόσεις 20+ πόντων και 10+ ριμπάουντ. Είχαν προηγηθεί ο Δημήτρης Αγραβάνης του Προμηθέα δύο φορές (με το Λαύριο Megabolt και το Περιστέρι Vitabiotics εντός έδρας), ο Κωστής Γόντικας του Ιωνικού (στο ματς με τον Κολοσσό H Hotels της 4ης αγωνιστικής), ο Γιάννης Αγραβάνης με τον Ηρακλή (κόντρα στον Ολυμπιακό).

Ο διεθνής σέντερ έγινε ο ένατος του φετινού Πρωταθλήματος που έφτασε σε double-double χωρίς να κάνει λάθος και σημείωσε μόλις την τρίτη, διπλή διψήφια επίδοση έχοντας τουλάχιστον μία ασίστ, ένα κλέψιμο, μία τάπα αλλά χωρίς να κάνει λάθος (20π, 12ρ, 1ασ, 1κλ, 2κοψ, 0λ.). Το ίδιο έκαναν ακόμη ο Ουσμάν Κρουμπάλι με τη Λάρισα στο ματς της 3ης αγωνιστικής κόντρα στο Λαύριο Megabolt (12π, 10ρ, 5ασ, 1κλ, 1κοψ, 0λ.) και ο Τζέιμς Κέλι με τον Άρη στο ματς της 9ης αγωνιστικής με το Περιστέρι Vitabiotics (26π, 11ρ, 3ασ, 2κλ, 1κοψ, 0λ.).

Ήταν πάντως άστοχος εντός παιδιάς (7/21) και με τα εννιά άστοχα δίποντα του (5/14) ισοφάρισε την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση της σεζόν. Ήταν η έκτη επίδοση 9+ άστοχων σουτ δύο πόντων στη φετινή Stoiximan Basket League.

Κατά τα άλλα…

*Ο Νίκος Δίπλαρος με τους 15 πόντους που είχε χθες, ξεπέρασε τους 400 στην 82η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

*Ο Νίκος Τσιακμάς είχε 15 πόντους στις οχτώ προηγούμενες εμφανίσεις του και χθες σημείωσε οχτώ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…