-
Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ο Πούτιν πήρε την έγκριση της Δούμα για στρατεύματα εκτός συνόρων

Ο Πούτιν πήρε την έγκριση της Δούμα για στρατεύματα εκτός συνόρων

Πούτιν

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ήδη προωθηθεί στις περιοχές του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ που ο Πούτιν αναγνώρισε χθες ως ανεξάρτητα από την Ουκρανία. Σήμερα ο Πούτιν πήρε έγκριση για ανάπτυξη στρατευμάτων στο εξωτερικό.

Η ρωσική Δούμα έδωσε την έγκρισή της στον Βλάντιμιρ Πούτιν για ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων εκτός συνόρων.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν ζήτησε από το ρωσικό κοινοβούλιο την άδεια να χρησιμοποιήσει στρατεύματα

Το αίτημα του Ρώσου προέδρου είχε ήδη γίνει δεκτό από την Επιτροπή στην οποία συζητήθηκε το θέμα.

ΝΑΤΟ: Αναμένουμε νέα επίθεση ευρείας κλίμακας στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ αναμένει μια επίθεση ευρείας κλίμακας της Ρωσίας στην Ουκρανία και έθεσε σε ετοιμότητα τη δύναμη ταχείας αντίδρασης, ώστε να υπερασπιστεί τους συμμάχους του, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Όλα αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει μια μαζική επίθεση στην Ουκρανία», μετά την αποστολή δυνάμεων στις αυτονομιστικές επαρχίες του Ντονμπάς», είπε ο Στόλτενμπεργκ μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας (NUC) στην έδρα του Συμφώνου, στις Βρυξέλλες.

Διάγγελμα Μπάιντεν στις 20:00

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα κάνει δηλώσεις για την κατάσταση αναφορικά με την Ουκρανία και τη Ρωσία στις 20.00 σήμερα (ώρα Ελλάδας).

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα μέτρα σε απάντηση για την εντολή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να αναπτυχθούν ρωσικές δυνάμεις στις δύο αυτονομιστικές περιοχές της Ουκρανίας, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

Υπενθυμίζεται πως μετά την εντολή που έδωσε το Κρεμλίνο για την ανάπτυξη στρατευμάτων στις δυο αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Ντονμπάς, το Λονδίνο επέβαλε σήμερα κυρώσεις σε πέντε ρωσικές τράπεζες, αλλά και τρεις ολιγάρχες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ